Koronavirüs Aşısı Tekrar İncelenecek

Geçtiğimiz günlerde doz oranında hata saptandığı açıklanan Astrazeneca ve Oxford üniversitesi tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısı İngiltere'de halkın umudunu kırmıştı. Aşıya yönelik eleştirilerin artması üzerine İngiltere hükümeti aşının tekrar incelenmesine karar verdi.

28.11.2020-00:21 - (Son Güncelleme: 28.11.2020-06:24) Koronavirüs Aşısı Tekrar İncelenecek

İngiliz ilaç şirketi Astrazeneca'nın geliştirdiği koronavirüs aşısı ile tartışmalar gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda geliştirilen aşının Kovid-19'a karşı yüzde 70 koruma sağladığı açıklanırken 2 gün önce aşıda doz hatası yapıldığının açıklanması kargaşa yarattı.

'İLAÇ DENETİM DAİRESİ AŞIYI İNCEYELECEK'

İngiltere Sağlık Bakanlığı'ndan cuma günü başkent Londra'da aşıyla ilgili yapılan açıklamada, 'Aşının güvenlik, etkinlik ve kalite standartlarını karşılaması, onaylanması için ilk ve önemli bir adım' denildi. Bakanlığın açıklamasında, aşıyla ilgili incelemenin İngiltere İlaç Denetim Dairesi tarafından yapılacağı kaydedildi.

Aşının klinik çalışmaları ve açıklanan etkisiyle ilgili şüpheler nedeniyle inceleme yapılacağını kaydeden İsveç ve İngiliz sermayeli Astrazeneca şirketinin sözcüsü de, Alman haber ajansı DPA'ya incelemeyle 'aşıyla ilgili mevcut çalışmalara ilişkin verilerin tamamlanacağını' söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal