Korona Virüs: Güney Kore’de Maske Çılgınlığı

Güney Kore, 161 yeni koronavirüs vakası rapor ederek ülkedeki toplam enfekte hasta sayısını 763'e çıkardığını bildirdi.

24.02.2020-11:24 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-14:32)

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne (KCDC) göre, “Hasta 31” kod adıyla koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırılan 61 yaşındaki yaşlı bir kadında testin pozitif sonuç vermesinin ardından yeni vakaların 115’i Kore’nin Daegu eyaletinde bulunan bir kiliseyle bağlantılı.

KCDC, ayrıca son ölümlerin yaşandığı Daegu yakınlarında bulunan Cheungdo’da da yedinci koronavirüs ölümünün gerçekleştiğini bildirdi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Kim Kang-lip konuşmasında, “Daegu bölgesindeki yayılmayı etkili bir şekilde engelleyemezsek, ülke çapında bir yayılmaya yol açabilir” dedi.

Yeni vakaların çoğu Daegu'da görülürken, neredeyse tüm büyük şehirler ve iller bazı vakalar bildirdi.

Yetkililer hala yeni salgının kesin nedenini araştırıyorlar ve Hasta 31'in yakın zamanda yurtdışına seyahat kayıtları bulunmuyor.

Daegu ve başka illerde, vatandaşlar maske ve malzemeleri satın almak için büyük süpermarketlere ve eczanelere akın etti.

Yerel basında çıkan fotoğraflar, sabah saat 8'den önce Daegu'daki E-Mart mağazalarının önünde sıralanan yüzlerce insanı gösterdi.

Kültür Bakanlığı toplam 24 ulusal müze ve kütüphanenin geçici olarak kapanacağını açıklarken, bu haftaki bir dizi siyasi ve kültürel etkinlik iptal edildi.

Ulusal Meclis, en az üç milletvekilinin testlerde pozitif çıkan bir eğitim yetkilisiyle temasa geçtikten sonra kontrol altına alınması nedeniyle Perşembe öğleden sonra yapılacak bir hükümet sorgulama oturumu başlattı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal