Kore Yarımadası'nda Hayrete Düşüren Gelişme!

ABD-Kuzey Kore üzerinden Kore Yarımadası'nda bir zamandır yaşanan gerilim, Güney Kore ve Kuzey Kore'nin karşılıklı iyi niyet mesajlarıyla düşüş yaşamaya başladı.

03.01.2018-11:30 - (Son Güncelleme: 03.01.2018-11:27) Kore Yarımadası'nda Hayrete Düşüren Gelişme!

ABD'ye "nükleer düğme masamın üzerinde" sözleriyle korkutmaya çalışan Kuze Kore lideri Kim Jong-Un, Güney Kore'nin diyalog çağrısına ise olumlu cevap verdi. Reuters'ın haberine bakılırsa Kuzey Kore yetkilileri, Kim Jong-Un'un iki Kore arasındaki görüşmelerin sürdürülmesi için sınırın sıcak bölgesinin yerel saat ile 06:30'da açılması talimatını verdiğini belirtti.

Yaptığı yeni yıl açıklamasında ABD'ye bir kez daha gözdağı veren Kuzey Kore lideri Kim, Güney Kore konusunda ise olumlu bir konuşma yaptı.

"Kuzey-Güney ilişkilerine değinirsek, barışçı bir ortam sağlamak için Kore Yarımadası'nda askeri tansiyonu düşürmeliyiz... Hem Kuzey hem de Güney çaba sarf etmeli."

Güney Kore'de Şubat ayında gerçekleşecek Pyeongchang 2018 Kış Olimpiyatları'na heyet gönderme konusunu değerlendireceğini ifade eden Kim, "Kuzey Kore'nin Kış Oyunları'na katılımı, milli gururumuzu vitrine çıkarmak için iyi bir fırsat olacaktır. Oyunların başarılı geçmesini diliyoruz" açıklamasını yaptı.

Kim'in Pyeongchang 2018 Kış Olimpiyatları için heyet gönderme fikrine Güney Kore'den de olumlu açıklamalar geldi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal