Kongre Baskınından Yeni Görüntüler

ABD tarihine adeta damga vuran Kongre baskınına ilişkin Amerikan The New Yorker muhabirinin eylemcileri adım adım izleyerek kaydettiği yeni görüntüler ortaya çıktı.

18.01.2021-12:30 - (Son Güncelleme: 18.01.2021-13:36)

6 Ocak tarihinde yapılan Kongre baskını ABD tarihinin en talihsiz günlerinden biri olarak kaydedildi. Amerikan New Yorker dergisi muhabirinin Kongre baskını esnasında kaydettiği görüntüler, ABD kamuoyunda ilgi topladı.

Kongre binası önünde bir araya gelen binlerce eylemciden yüzlercesinin emniyet barikatlarını geçerek ve bir takım noktalarda emniyet güçleriyle çatışarak binaya giriş yaptıkları anlarla başlayan görüntüde, yeteri kadar güvenlik görevlisinin bulunmaması dikkatlerden kaçmadı.

SENATÖRLERİN NOTLARININ FOTOĞRAFINI ÇEKTİLER

Kayıtlarda karşılaştıkları emniyet güçlerine  "Burası bizim evimiz, sayımız sizden fazla, geçmemize izin verin" ifadelerini kullanan göstericiler, giriş yaptıkları salonlarda hem kürsüdeki hem de masada bulunan notlara bakıyor, çekmecelere bakıyor ve anı resmi çekiliyorlar.

 abdbaskıngoruntu18012021

Kongre baskınında boynuzlu ve kürklü şapkasıyla hafızalarda yer edinen Jake Angeli adlı göstericinin görüntüleri dikkat çeken ayrıntılardan biri.

 

Jake Angeli, elinde bulunan megafonla dua ediyor ve salondaki öteki eylemcilerin de duaya eşlik ettiği görülüyor. Kürsüye çıkarak deftere "adalet geliyor" yazan Angeli’nin karşısında salonda yalnızca bir emniyet görevlisi yer alıyor. O polis de eylemcileri ikna etmeye uğraşıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal