Kongolu Muhalif Mokoko Ankara'da Kayboldu!

Kongo'da anayasa değişikliğine karşı çıkıp, 12 sene üstlendiği Cumhurbaşkanı danışmanlığı görevinden istifa eden tutuklu siyasetçi Jean-Marie Michel Mokoko'dan haber alınamıyor. Mokoko'nun rahatsızlığından ötürü hastalandığı, bu yüzden de Ankara'ya gönderildiği açıklandı.

06.08.2020-11:52 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-11:35) Kongolu Muhalif Mokoko Ankara'da Kayboldu!

Hastalığı sebebiyle 30 Temmuz’da Ankara’ya sevk edildiği kaydedilen Kongolu tutuklu siyasetçi Jean-Marie Michel Mokoko günlerdir aranıyor.
Bu doğrultuda açıklama yapan Sassoufit Kolektifi Koordinatörü, önümüzdeki günlerde Ankara’ya geleceğini duyurdu.

Kongo’nun Eski Genelkurmay Başkanı Jean Marie Michel Mokoko, bir anda geçirdiği hastalıktan ötürü Kongo’nun başkenti Brazzaville’de bir askeri hastaneye götürülmüştü.
30 Temmuz günü ise Türkiye’de tedavi edilmek üzere Katar’a ait bir uçakla Esenboğa Havalimanı’na ulaştırıldığı dile getirildi.

KAÇAK MI, KAYIP MI?
73 yaşındaki Mokoko’nun hangi hastanede olduğuna yönelik kesin bir açıklama söz konusu değil.
Mezopotamya Ajansı’ndan yansıyan bilgiye göre, Kongolu muhaliflerin oluşturduğu Sassoufit Kolektifi tarafından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne gönderilen mektupta, ailesi ve yakınlarının,

Türkiye’ye gönderildiği 30 Temmuz Perşembe gününden beri Mokoko’nun nerede olduğu bilinmiyor.
Mektupta BM Güvenlik Konseyi’nin konuya yönelik gerekli görülen işlemin bir an önce yapılması talep edildi.

20 YIL HAPSE MAHKUM
Sassoufit Kolektifi Koordinatörü Marco Kissa, Mokoko’nun 2015’te ''Kongo diktatörü'' olarak nitelendirdiği Cumhurbaşkanı Sassou Nguesso’nun yönetimde kalmak için değiştirmek istediği anayasaya sert tavırla tepki gösterdiği ve ertesi yıl Nguesso’ya rakip olarak seçimlere katıldığını anımsattı

Kissa, ''General Mokoko son derece tartışmalı ve hileli seçimlere katıldı ve Kongo diktatörünün yeniden seçilmesine itiraz ettiği için 20 hapisle cezalandırıldı. 11 Mayıs 2018’de adil olmayan bir duruşma sonrasında Brazzaville cezaevine götürüldü. Tutuklandığından beri General Jean Marie Michel Mokoko’nun tüm temel hakları ihlal edildi, havalandırmaya çıkarılmadı ve tutuklandığı günden bu yana güneş ışığını görmedi'' açıklamasını yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal