Komşu Ülkeden Macron'a Şeytan Karikatürü: Paris İblisi

İran Tahran'da yayınlarını muhafazakar çizgide yürüten Vatan Emrooz gazetesi'nden Macron'a şeytan yakıştırması yapıldı. Gazete ilk sayfasında, Müslümanlara ve İslam'a dil uzatan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u şeytan şeklinde çizip 'Paris İblisi' yazdı.

27.10.2020-11:53 - (Son Güncelleme: 27.10.2020-12:21) Komşu Ülkeden Macron'a Şeytan Karikatürü: Paris İblisi

İran'daki muhafazakar Vatan Emrooz isimli gazeteden Macron'a iblis yakıştırması yapıldı. İslam'a ve Müslüman alemine hakaretler savuran, ahlaksızca dil uzatan Macron'u şeytan olarak çizen gazete, Macron için 'Paris İblisi' yazdı.

Fransa'da, son peygamber Hz. Muhammed'e ve İslam'a hakaret içeren karikatürlerin gösterimine bir tepki de İran'dan geldi. Muhafazakar çizgisi ve görüşleriyle bilinen Tahran gazetesi Vatan Emrooz, bugünkü manşetini 'Paris İblisi' Macron'a ayırdı.

BİRİNCİ SAYFAYI MACRON'A AYIRDI: PARİS İBLİSİ

Vatan Emrooz, illüstrasyonla Macron'u şeytana benzeterek 'Paris iblisi' manşetiyle ilk sayfadan verdi. Haberde, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İslam karşıtı ifadeleri nedeniyle kınandı.

MACRON NE DEMİŞTİ?

Macron, geçtiğimiz günlerde 'İslami radikalizmle mücadele' adı altında bir ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirmiş, 'İslam bugün dünyanın her yerinde krizde' şeklinde tepki çeken bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamanın devamında Fransa'da kamu binalarına Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürlerinin yansıtılması ve bunların okullardaki ders kitaplarında olması gerektiğini söylemesi bardağı taşıran son damla oldu.

'NEFRET SÖYLEMİNİ KABUL ETMİYORUZ'

İslam ülkelerinden gelen tepkiler ve boykot çağrıları sonrasında paylaşım yapan Macron ise 'Asla pes etmeyeceğiz. Barış ruhu içinde tüm farklılıklara saygı duyuyoruz. Nefret söylemini kabul etmiyoruz ve mantıklı tartışmaları savunuyoruz. Her zaman insan onurunun ve evrensel değerlerin tarafında olacağız' demişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal