Komşu Ermenistan'da İşler Rayından Çıktı! Kadife Devrim Kuruldu!

Komşu Ermenistan’da eski Devlet Başkanı ve yeni Başbakan Serj Sarkisyan’a karşı eylemlere öncülük eden muhalif milletvekili Nikol Paşinyan, Ermenistan’da ‘kadife devrim’ komitesinin kurulduğunu kamuoyuna duyurdu.

17.04.2018-23:34 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-23:46) Komşu Ermenistan'da İşler Rayından Çıktı! Kadife Devrim Kuruldu!

Komşu Ermenistan'da eylemlerin devam ettiği esnada 'devrim komitesi' kuruldu.

Devrim komitesinin yöneteceği eylem faaliyetlerine ‘zafere ulaşıncaya kadar' yürüteceğini ifade eden vekil Paşinyan, "Devrim komiteleri, devlet kurumlarını bloke etmek için her bir yerde kurulacak ve çok yakında polis dahil tüm devlet kurumları devrim komitesinin emirlerini uygulayacağını" söyledi.

DEVLET BİNALARINI KONTROL ALTINA ALINACAK

Ermenistan’da ki devlet kurumlarına yönelik işgallerin yarın yani Çarşamba günü başlayacağını ifade eden lider Paşinyan, Erivan'da devlet kurumlarına giriş ve çıkışlarda görevliler için kontrol alanları kurma niyetinde olduklarını belirtti.

Protestocular, eylemlerin ardından başkent Erivan sokaklarında yürüyüş yapacağını açıkladılar. Eylemcilere meydanda kalmama çağrısı yapan Paşinyan, "Yürüyüş yapıyoruz, sonra Cumhuriyet Meydanı'na dönüyoruz, müzik dinleyip, gece evlerimize gidiyoruz" şeklinde eylemcilere seslendi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal