Kolombiya'da Cezaevinde Coronavirüs İsyanı! 23 Kişi Öldü

Kolombiya'da cezaevlerine mahkumlar coronavirüs salgınına karşı tedbir talep etti. Başlatılan protestolar çatışmaya dönerken, Başkent Bogota'daki La Modelo hapishanesinde çıkan isyanda 23 mahkum hayatını kaybetti, 32 mahkum da yaralandı.

23.03.2020-11:20 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-11:01) Kolombiya'da Cezaevinde Coronavirüs İsyanı! 23 Kişi Öldü

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını dünyanın dört bir yanında görülmeye devam ediyor. Hükümetler bu kapsamda birçok önlem alırken, bu önlemler hapishanedeki mahkumlar için de alındı. Çoğu ülkede bazı suçlulara af gelirken, Kolombiya'da da hapishanede yatan mahkumlar coronavirüs tedbirleri için protesto başlattı. Protestolar çatışmaya dönerken, başkent Bogota'da bulunan La Modelo hapishanesinde 23 mahkum hayatını kaybetti, 32 mahkum ise yaralandı. Öte yandan isyanda hapishaneden firar etmeye çalışanların da olduğu belirtildi.

Kolombiya Adalet Bakanı Margarita Cabello Blancı olayla ilgili açıklamalarda bulundu ve La Modelo cezaevinde çıkan çatışmada yaralanan mahkumların hastanelere kaldırıldığını söyledi. Ülkedeki farklı cezaevlerinde La Modelo'da olduğu gibi ayaklanmaların ve firar girişimlerinin yaşandığını söyleyen Blanco, bu ayaklanmalarda da 51 kişinin yaralandığını belirtti. İsyanlarda 7 hapishane görevlisi de yaralanırken, 2'sinin durumunun kritik olduğu belirtildi. Blanco, firar girişiminde bulunan hiç kimsenin kaçamadığını da belirtti.

"ENGELLENEN BİR KAÇIŞ PLANI VAR"

Bakan açıklamalarının devamında, "Engellenen bir kaçış planı var. Ayrıca bu planın ya da ayaklanmaların ortaya çıkmasına neden olacak bir sağlık sorunu da bulunmuyor. Bugün coronavirüs bulaşmış tek bir mahkum yok." ifadelerini kullandı.

Ülkede coronavirüs nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. Son yapılan açıklamalarda 231 kişide coronavirüs vakası tespit edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal