Kolombiya Coronavirüs Sebebiyle Tam Karantinaya Girecek

Nüfusu 49 milyondan fazla olan Güney Amerika ülkesi Kolombiya yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 25 Mart-13 Nisan'da tamamen karantinaya girecek.

21.03.2020-09:40 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-09:20) Kolombiya Coronavirüs Sebebiyle Tam Karantinaya Girecek

Pek çok bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve başkenti Bogota'da uygulanan 4 günlük tam karantina provasına devam edilen Kolombiya'da yeni tip coronavirüs (Covid-19) tespit edilen kişilerin sayısı 158'e çıkarken, ülkede alınan tedbirlerin kapsamı da genişletiliyor.

Bogota'daki Devlet Başkanlığı Sarayı Casa de Narino'da sağlık alanındaki uzmanlarla bir araya gelen Devlet Başkanı Ivan Duque, toplantının ardından yapılan basın toplantısında ülkenin 25 Mart’tan başlamak üzere tam ve zaruri karantinaya gireceğini açıkladı.

Karantinanın 13 Nisan'da biteceğini söyleyen Duque, böylece bütün Kolombiya toplumunun korunması, gıda talebinin ve ilaçlara ulaşımın garanti altına alınması ve başlıca kamu hizmetlerinin sürekliliğinin sağlanmasının hedeflendiğini açıkladı.

Duque, ihtiyaç sahibi aileler, gençler ve yaşlılar için zaten uygulamada olan özel programların yanı sıra ek ödemeler verileceğini, kredi borçlarını ödeyemeyen insanlar için ise yeni bir yardım programının başlatılacağını, düşük gelirli tüketicilere KDV iadesi yapılacağı duyurdu.

BAŞKENT ZATEN TAM KARANTİNA ALTINDA

Halihazırda pek çok bölgesinde sokağa çıkma yasağı bulunan Kolombiya’da başkent Bogota’da, 4 günlük tam karantina provası yapılıyor.

Başkentte yaşayan insanların büyük oranda katıldığı ve Bogota sokaklarını boş bırakan karantina esnasında polis ve göçmenlik idaresi yetkilileri şehir merkezindeki birçok konaklama merkezini denetledi.

Karantina tatbikatı esnasında yasağı ihlal eden Kolombiyalı ve yabancıları ise devriye görevi yapan polisler durdurdu ve evlerine gönderdi, eve gitmemekte direnen 86 kişiye ise para cezası kesildi.

KOLOMBİYA'DA VE BÖLGEDE VAKA SAYISI ARTIYOR

Öte yandan Kolombiya'da coronavirüs tespit edilen kişilerin sayısı 158'e çıkarken, bu rakam 5 kişinin yaşamını yitirdiği Ekvador’da 367'ye, 1 kişinin yaşamını yitirdiği Panama’da 200'e, 4 kişinin yaşamını yitirdiği Peru'da ise 263'e çıktı.

Önceki gün 42'ye yükseldiği duyurulan sayıda son 24 saatte bir değişiklik olmayan Venezuela'da ise Devlet Başkanı Nicolas Maduro, devlet televizyonu VTV'ye telefonla bağlanarak halka karantinada kalmaya devam etmelerini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal