KKTC'de Kapalı Maraş Krizi: Hükümet Düştü

KKTC'de hükümet ortağı Halkın Partisi'nin hükümetten çekilme kararı almasıyla hükümet düştü. Kararı duyuran parti Genel Başkanı Yenal Senin, "Hükümetin bozulma sebebi Ersin Tatar'dır" dedi.

07.10.2020-09:25 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-09:10) KKTC'de Kapalı Maraş Krizi: Hükümet Düştü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde hükümet ortağı Halkın Partisi Genel Başkanı Yenal Senin, Parti Meclisi toplantısının ardından basına yaptığı açıklamada hükümetten çekildiğini duyurdu.

Devletin bütünlüğünün bozulduğunu vurgulayan HP Genel Başkanı Senin, "Hükümetin bozulma sebebi Ersin Tatar ve tutarsızlıktır. Partimiz hükümette bulunduğumuz bu dönemde sorumlulukla hareket etmiş, üzerine düşeni yapmıştır. Dış politikayla doğrudan ilgili olarak yetkili kılınan Dışişleri Bakanlığı ve Maraş açılımının mimarı olan Kudret Özersay devre dışı bırakılmıştır" dedi.

"SORUMLULUK BİLİNCİYLE HAREKET EDECEĞİZ"

Son olaylar karşısında sessiz ve tepkisiz kalmalarının mümkün olmadığının altını çizen Genel Başkan Senin, "HP Parti Meclisi, hükümetten çekilme kararı aldı. Yeni hükümete kuruluna kadar sorumluluk bilinciyle hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMETİN BOZULMA SEBEBİ ERSİN TATAR'DIR"

Senin, Kapalı Maraş konusunda uluslararası hukuka aykırı hareket etmeden, seçim sonrasına planlı bir şekilde görüş bildirdiklerini belirterek "Tatar, herhangi bir bilgiyi hükümet ortağına vermemiştir. Özersay telefonla sorduğunda da bilgi vermemiştir. Bu tutarsızlık ve hükümetin bozulma sebebi Ersin Tatar'dır" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, 46 yıldır kapalı olan Maraş'ın sahilinin perşembe günü açılacağını açıklamış, Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu kararı sonuna kadar desteklediklerini ifade etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal