KKTC Başbakanı: Türkiye Sadece Bölgenin Değil, Dünyanın Lider Ülkesi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, sismik araştırma gemisi Oruç Reis’in Meis Adası etrafında başlattığı faaliyetlerin peşinden Türkiye’nin duyurduğu NAVTEX’in haklı bir hareket olduğunu dile getirdi.

24.07.2020-17:38 - (Son Güncelleme: 24.07.2020-17:32) KKTC Başbakanı: Türkiye Sadece Bölgenin Değil, Dünyanın Lider Ülkesi

Türkiye'nin yardımıyla Kıbrıs'ta güvenli bir şekilde başından geçenleri dile getiren Tatar, 'Biz bu bölgedeki petrol ve doğalgaz araştırmaları meselelerinde Türkiye ile beraber hareket etmekteyiz' şeklinde konuştu.

Tatar, Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Türkiye’nin duyurduğu NAVTEX’in haklı bir adım olduğunu belirten Tatar, 'Türkiye, sadece bölgenin değil dünyanın lider ülkelerinden birisidir' ifadelerini kullandı.

Tatar, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

'Rum-Yunan ikilisinin zaman zaman yaptıkları şımarıklıklara biz alışmış vaziyetteyiz. Türkiye'nin KKTC ve son dönemde Libya ile yaptığı anlaşmadan dolayı Doğu Akdeniz'deki ezber bozulmuştur. Rum-Yunan ikilisinin kendilerine göre düzenlediği haritaların artık bir geçerliliği yoktur. Bizim haritalarımız daha fazla geçerlidir. Biz bu bölgedeki petrol ve doğalgaz araştırmaları meselelerinde Türkiye ile beraber hareket etmekteyiz.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal