KKTC Başbakanı Tatar'dan Zeytine ve Barışa Destek!

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, "Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali" dahilinde Hatay'ın Altınözü ilçesinde, Kaymakam Bülent Uygur'u makamında ziyaret etti.

26.10.2019-12:59 - (Son Güncelleme: 26.10.2019-12:52)

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, "Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali" dahilinde Hatay'ın Altınözü ilçesinde, Kaymakam Bülent Uygur'u makamında ziyaret etti.

Ziyaretin sonrasında kaymakamlık önünde başlayan festival çerçevesindeki kortej yürüyüşüne dahil olan Tatar, Tokaçlı Mahallesi'nde yapılan zeytin hasadı etkinliğine katıldı.

Tatar, festivale katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay ile zeytinyağı içti, zeytin fidanı dikti.

Daha sonra Altınözü Belediyesini görmeye giden Tatar, burada Belediye Başkanı Rıfat Sarı'dan ilçe hakkında bilgi edindi.

Ersin Tatar, burada yaptığı konuşmada, ilçedeki zeytincilik faaliyetlerinin çok önemli bir şekilde yürütüldüğünü, zeytinin sağlık bakımından çok yararlı olduğunu bildiren Tatar, Altınözü ilçesindeki zeytin festivalinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Hatay'a gelirken KKTC'den selam getirdiklerini söyleyen Tatar, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin haklı mücadelesinde her zaman Kıbrıs Türk'ü olarak yanındayız. Türkiye Cumhuriyeti de her zaman Kıbrıs Türk'ünün yanında olmuştur ve olacaktır. Dolayısıyla milletimizin bütünlüğü, gücü ve Doğu Akdeniz'deki bu önemli bölgede son yıllarda gelişen olaylarla birlikte Türkiye'mizin bizlerle beraber yaptığı çalışmalar, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölgede bir lider olarak yoluna devam edebilmesi, güçlenebilmesi bizim birlik ve beraberliğimizden geçmektedir. Dolayısıyla biz Kıbrıs'ta, Kıbrıs Türk halkı olarak her zaman bu duygularla yaşamımızı devam ettirmekteyiz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal