'Kışın Yaşanacak Dalga İlkinden Büyük Olabilir'

İngiltere bir çalışmada, Kovid-19 pandemisinde kışın yaşanma olasılığı bulunan ikinci dalganın ilk dalgadan daha büyük olabileceği, 120 kişinin daha yaşamını yitirebileceği ifade edildi.

14.07.2020-14:30 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-14:28) 'Kışın Yaşanacak Dalga İlkinden Büyük Olabilir'

İngiltere’de, Tıbbi Bilimler Akademisi'nin 37 bilim insanıyla yürüttüğü çalışmada ‘en kötü senaryo’ modeli yapıldı.

'VİRÜS SOĞUK HAVADA DAHA DAYANIKLI'

Tecrit tedbirleriyle muhtemel tedavi ve aşıların dikkate alınmadığı çalışmada koronavirüsün soğuk hava şartlarında daha uzun zaman dayanabileceği ve halkın evlerinden çıkmamasıyla salgının daha hızlı bir şekilde yayılabileceği ifade edildi.

Yeni çalışmaya ilişkin raporda Ocak ve Şubat aylarında pandeminin pik noktasına ulaşabileceği ve bu durum sonucunda 24 bin 500 – 251 bin insanın daha ölebileceğinin altı çizildi.

'BU BİR TAHMİN DEĞİL, OLASILIK'

Southampton Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan Profesör Stephen Holgate, rapor için ‘Bu bir tahmin değil, bir olasılık’ diye konuştu ve çalışmanın vakaların artmasına müsaade edilmesi ve Ulusal Sağlık Sistemiyle sosyal hizmetlerde hazırlık yapılmaması durumunda pandeminin nasıl değişebileceğini gösterdiğini kaydetti.

Uzmanlar yalnızca koronavirüs enfeksiyonlarından dolayı değil, grip mevsimi ve koronavirüsle ilişkisi bulunmayan hastalıkların yol açtığı yığılma nedeniyle hastanelerin kış aylarında çok büyük bir baskı altında kalabileceğinin altını çizdi.

Raporda hastanelerin bekleme listelerinde bulunan hasta sayısının 2020 bitimine dek 10 milyona çıkabileceği kaydediliyor.

İNGİLTERE’DE KORONAVİRÜS

İngiltere'de koronavirüs pandemisi nedeniyle şu ana dek 44 bin 830 kişi vefat etti. Son zamanlarda azalma yaşanırken, bu ay bin 100 kişi yaşamını yitirdi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal