Kırım'daki Saldırıda Ölü Sayısı 20'ye Yükseldi!

Kırım'da geçtiğimiz günlerde bir okula yapılan saldırıda ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi. Ölenlerden 11'inin reşit olmadığı açıklandı.

18.10.2018-12:07 - (Son Güncelleme: 18.10.2018-12:07) Kırım'daki Saldırıda Ölü Sayısı 20'ye Yükseldi!

Rusya Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova, Kırım'ın Kerç şehrindeki bir teknik okulda silahlı ve el yapımı patlayıcının kullanıldığı saldırıda ölenlerin sayısının 20'ye çıktığını, hayatını kaybedenlerin 15'inin öğrenci olduğunu açıkladı.

ÖLENLERİN BÜYÜK KISMI VURULDU

Rusya Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova, Kerç'teki okul saldırısıyla alakalı bilgi aktardı. Skvortsova, silahlı ve patlayıcı kullanılarak gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 20'ye çıktığını söyledi. Skvortsova, yaşamını yitirenlerin büyük bölümünün vurulduğunu, yaralıların çoğunun da patlamadan sebeple yara aldığını söyledi.

ÖLENLERDEN 11'İ REŞİT DEĞİLDİ

Skvortsova, ''15 öğrenci, 5 okul personeli yaşamını yitirdi. Ölen öğrencilerden 11'i reşit değildi. Toplam yaralı sayısı ise 50. Yaralılardan 3'ünün durumu kritik, 7'sinin durumu çok ağır, 34'ünün durumu da orta seviyede. Komadaki yaralıların durumu stabil duruma geldi, bilinçleri yerine gelmeye ve kendi başlarına nefes almaya başladılar. Bütün ölü ve yaralıların kimliği belirlendi.'' dedi.

SALDIRGANIN İSMİ LİSTEYE YAZILMADI

Doktorlar, yaralıların bedeninde çok sayıda şarapnel parçası belirledi. Yaralıların büyük kısmı, vücutlarının alt tarafından hasar aldı. Kerç'teki teknik okul ölenlerin olduğu 19 kişilik bir liste paylaştı, listede saldırgan öğrencinin adına yer verilmedi.

NE OLMUŞTU?

Kerç'teki bir teknik okulda 18 yaşındaki öğrenci Vladislav Roslyakov silahlı saldırı yaptı. Saldırgan ayrıca olayda bilinmeyen el yapımı bir patlayıcı tercih etti, saldırının ardından da intihar etti.

Olayın sonrasında 'terör saldırısı' olarak soruşturma açıldı, fakat soruşturma daha sonra iki yada daha fazla kişiye karşı cinayet suçu soruşturmasına çevrildi.

Saldırının sebepleri ise şimdilik bilinmiyor. Kommersant gazetesine göre, olayın sebepleri St. Petersburg'daki terör saldırısı ile Kemerovo'daki AVM yangınını inceleyen Tümgeneral Sergey Golkin başkanlığında bir birim tarafından incelenecek.

Kerç, Kırım'ın doğusunda Kerç Körfezi kıyılarındaki bir şehir. Saldırının sonrasında Kırım Başbakanı Sergey Aksenov tarafından 3 günlük yas ilan edildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal