Kırgız Şehri 2019 Türk Dünyası Kültür Başkenti Seçildi

Kırgızistan'ın Osh şehri, Türkiye'nin kuzey Kastamonu ilinde düzenlenen TÜRKSOY üyeleri toplantısında Türk Dünyası Kültür Başkenti seçildi.

18.12.2018-17:07 - (Son Güncelleme: 18.12.2018-17:08) Kırgız Şehri 2019 Türk Dünyası Kültür Başkenti Seçildi

Kırgızistan'ın Osh şehri, Türkiye'nin kuzey Kastamonu ilinde düzenlenen TÜRKSOY üyeleri toplantısında Türk Dünyası Kültür Başkenti seçildi. Kırgızistan'ın ikinci büyük şehri Osh, Türk Dünyası'nın 2019 Kültür ve Sanat Başkenti oldu. Osh şehri, Türkiye'nin Kuzey Karadeniz kasabası Kastamonu'daki Türk Kültürü Örgütü'nün (TÜRKSOY) düzenlediği bir toplantıda onurlandırıldı.
Kastamonu, geçtiğimiz Aralık ayında TÜRKSOY tarafından seçilmişti.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TÜRKSOY'un 36. Dönem Toplantısı'nın kapanış töreninde “Bir sonraki toplantı Osh'ta yapılacak. Umarım hepimiz orada buluşacağız, hepinizi oraya davet ediyorum, ”dedi. TÜRKSOY başkanı Dusen Kaseinov, ayrıca “2019, Türkiye'nin en tanınmış halk şarkıcılarından Asik Veysel'in yılı olacak.’’ diye belirtti.

Türk dünyasının UNESCO'su olan TÜRKSOY, 1993 yılında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye kültür bakanları tarafından kuruldu. Uluslararası örgüt, Türk halkları arasındaki kardeşlik ve dayanışma bağlarını güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak için çalışmalar yürütmektedir.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal