Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Suriye'ye Gidiyor!

BM’ye bağlı Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü(KSYÖ), Suriye'de, Esed rejimin kimyasal gaz kullandığı Duma'ya inceleme için heyet göndereceğini bildirdi.

10.04.2018-20:12 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-20:08) Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Suriye'ye Gidiyor!

Esed’in Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin kontrolünde olan Duma'ya kimyasal silah kullanımın ardından Rusya ve Esed’in "inceleme heyeti gönderin" talebine Birleşmiş Milletler Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nden (KSYÖ) jet hızıyla cevap geldi.

BM’ye bağlı Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü, Suriye rejimin davetini hemen kabul ederek hazırlıklara başladı.

KSYÖ, Duma'da kimyasal gaz kullanıldığı iddialarını incelemek üzere yakında bir inceleme heyeti göndereceklerini açıkladı.

Kesin tarih verilmeyen açıklamada KSYÖ, Esed hükümetinden bunun için gerekli hazırlıkları yapmalarını talep etti.

Suriye ve Rusya, gönderilecek heyeti koruma sağlamayı garanti etmişti.

KSYÖ Genel Direktörü Ahmet Üzümcü,  Suriye rejiminin, Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki bölgeye Duma ilçesinde hafta sonu gerçekleştirdiği kimyasal gaz kullanımında ciddi endişe duyduğunu ifade etmişti.

Üzümcü, kimyasal gaz kullanıldığı ileri sürülen saldırı hakkında hazırlanan rapor ulaştıktan sonra ilk iş olarak ön araştırma yapıldığını ve FFM'nin, kimyasal silahların kullanılıp kullanılmadığını belirlemek için eldeki kaynaklardan daha fazla bilgiye erişmeye çalıştığını belirtmişti.

Esed rejiminin, Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki bölgeye Duma ilçesine sivil yerleşimlere önceki 7 Nisan'da gerçekleştirdiği kimyasal silah saldırı sonucun 78 yaşamını yitirmişti.

Son Dakika Dünya Haberler için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal