Kıbrıs'ta 3'lü Zirve! Netanyahu Çipras Anastasiadis

Rum lideri Anastasiadis, İsrail lideri Netanyahu ve Yunanistan lideri Çipras Lefkoşa'da 3'lü zirveyi gerçekleştirmek üzere bir araya geldi.

08.05.2018-21:34 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-21:19) Kıbrıs'ta 3'lü Zirve! Netanyahu Çipras Anastasiadis

Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in ev sahipliğinde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu arasında yüksek düzeyli iş birliği üçlü zirvesi Lefkoşa'da gerçekleştirildi.

Rum lider Anastasiadis ortak düzenlenen basın toplantısında, üç ülke arasında barış ve güvenlik için ortak bir vizyon olduğunu açıkladı.

Zirvenin çok önemli bir jeopolitik değere sahip olduğuna vurgu yapan Anastasiadis, üç ülke arasında iş birliklerinin güçlenerek süreceğini belirtti.

Yunanistan lideri Çipras ve İsrail lideri Netanyahu’yu Kıbrıs sorunu konusundaki son gelişmeler hakkında bilgilendirdiğini ifade eden Rum lider, Rum kesiminin Kıbrıslı Türklerle görüşmelere başlamaya hazır olduğunu belirtti.

DOĞU AKDENİZ DOĞALGAZ BORU HATTI

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da East Med projesinin gerek enerji gerekse jeopolitik açıdan çok elzem olduğuna dikkat çekerek bu konudaki anlaşmanın 2018 yılı içerisinde imzalanacağını ifade etti.

Kıbrıs meselesinin adil ve kalıcı bir çözüme ihtiyaç duyduğunu aktaran Aleksis Çipras, Filistin meselesinde ise Amerika'nın insiyatifinin çözüm için temel oluşturması umudunu dile getirdi.

TÜRKİYE VURGUSU

Aleksis Çipras, Türkiye ile ilişkileri hakkında konuştu. Çipras, uluslararası anlaşmalar temelinde komşuların haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

İSRAİL’İN İRAN KAYGISI

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun İran'ın balistik deneyimleri konusunda kaygılarını aktardığını ifade eden Çipras, İran ile ilgili nükleer anlaşmasının iptalinin bölgede sorunlara yol açabileceğini belirtti.

İsrail lideri Benjamin Netanyahu da Yunanistan ve Güney Kıbrıs’a, İran’ın kaygılarına karşı İsrail’e destek olmaları çağrısı yaptı.

İsrail lideri Netanyahu, İran’ın Akdeniz’e ulaşması halinde nükleer denizaltı altyapısı kuracağını öne sürdü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal