KGB Ekolü

Rus tarihçi ve gazeteci, Ekonomi Yüksek Okul Profesörü Sergei Medvedev'in Rus Cumhurbaşkanı Putin'e ithaf ettiği kitap akılları karıştırdı. Putin hala gizli bir görevde olduğunu söyleyen yazar. Akıllara KGB'yi getirdi.

15.09.2020-16:57 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-16:21) KGB Ekolü
Sertti acımasızdı ne de olsa KGB ajanıydı.Boris Yeltsin'in Rusya'ya büyük mirası Vladamir Putin. Medvedev'in kitabı dört bölümden oluşuyor ve her bölümde Putin'in savaşlarına değiniyor. Putin, Rusya'nın kayıplarını telafi etmek için kolları sıvadı ve hemen ülkesinin iç karışıklı meselesi sorunları halletti. Yazar hatta bu kısımda Putin için Rus topraklarını toplayan Moskova Prensi olarak adlandırıyor. Bu yaklaşımı Kırım ve Belarus'u birleştirme arzusu olarak görüyor yazar Sergei Medvedev. Halbuki Boris Yeltsin zamanı olan belirli adımları görüyoruz.
Sergei Medvedev semboller içinde ciddi açıklamalarda bulunuyor. Nükleer Füzelerin ve askeri geçitlerin Kızılmeydan boyunca gösterişli törenlerin olacağına ve bunlar sayesinde göz dağı verebileceğini anlatıyor. Soçi'de olimpiyatlar açılışlar olacağını söylüyor ama şunu da ekliyor.
Rus sporcularının başarısını yoğun doping kullanımına bağlıyor.
 
Yazarın Putin'i eleştirdiği en önemli kısım ise ülke yetkililerin insanların hayatlarına, özel yaşantılarına katı bir şekilde baskı uyguladıklarını anlatıyor. İnsanların cinsel tercihlerini empoze ettiğini düşünüyor. Ülke tarihini büyük kutlamaları dini bir törene benzeten yazar Sergei Medvedev, ayrıca ülke tarihini sürekli zaferler sunma arzusu,vatandaşlar için iyi bir gelecek sunamadıklarının kanıtı olarak görüyor.
 
Medvedev, Putin'in gerici bir rekabet lideri ve kötü bir politikacı olarak görüyor.Kitabında şu cümle dikkat çekici ''Casuslar kötü politikacılar olur ve Putin hala gizli bir görevde olan bir KGB subayıdır '' demesi dikkatleri Kremlin'e çeviriyor.
 
 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal