Keşmir'de Bombalı Saldırı Düzendi: 10 Yaralı

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde bir hükümet binası yakınında meydana gelen bombalı saldırıda 10 kişinin yaralandığı açıklandı.

05.10.2019-13:49 - (Son Güncelleme: 05.10.2019-13:36)

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde bir hükümet binası yakınında meydana gelen bombalı saldırıda 10 kişinin yaralandığı açıklandı.

Cammu Keşmir Polis Genel Direktörü Dilbagh Singh, saldırının, bölgenin güneyindeki Anantnag kentinde hükümet binası yakınında el bombası kullanılarak gerçekleştiğini bildirdi.

Olayda aralarında bir polis ve bir gazetecinin bulunduğu 10 kişinin hafif yaralandığını belirten Singh, saldırının faillerinin araştırıldığını kaydetti. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

NE OLMUŞTU?

Hindistan, anayasanın yarım asırdan uzun süredir Cammu Keşmir'e ayrıcalık tanıyan 370'inci maddesini 5 Ağustos'ta iptal ederek, bölgenin özel statülü yapısını ortadan kaldırmış, Cammu Keşmir'i iki birlik toprağına ayırmıştı.

Yeni Delhi yönetiminin bu kararının ardından bölgede Hint güvenlik güçleri, Cammu Keşmir'de asayiş operasyonlarını ve sivil halk üzerindeki baskıları yoğunlaştırmış, iletişim hatlarını kesmiş, aralarında eyaletin eski başbakanlarından Faruk Abdullah, Ömer Abdullah ve Mehbuba Müfti’nin de bulunduğu bölgedeki yerel partilerin yöneticileri ve üyeleri gözaltına alınmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal