Kenya'da Felaket 100 Kişi Hayatını Kaybetti

Kenya’da Nisan ayından bu yana etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sellerde en az 100 kişi hayatını kaybetti.

04.05.2018-16:15 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-16:08) Kenya'da Felaket 100 Kişi Hayatını Kaybetti

Kenya’da nisan ayından bu yana ülke genelinde etkili olan şiddetli yağışların sebep olduğu sel ve heyelanlarda en az 100 Kenyalı yaşamını yitirdiği, 260 bin vatandaş ise evsiz kaldı.

Kenya Kızılhaç Genel Sekreteri Abbas Gullet, muhabirlere yaptığı açıklamada, şiddetli yağışların 47 eyaletten 32'sinde gerçek anlamda etkili olduğunu ifade etti.

Genel sekreter Gullet, "Şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlarda en az 100 kişi hayatını kaybetti. Şu ana kadar 48 bin 177 ev kullanılamaz hale geldi. Bu da 260 bin kişinin evsiz kaldığı anlamına geliyor’’ diye konuştu.

En son Muranga eyaletindeki bir köyde gece yarısı toprak kaymasını olduğunu ifade edeb Gulet, çamur altında kalan evlerde 8 insanın yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Genel sekreter Gulet, sellerden etkilenen ailelere yardım ulaştırılabilmesi için hükümete "ulusal felaket" ilan etmesi çağrısı yaptı.

Asker ve polisin bölgede helikopterlerle arama kurtarma çalışmalarını devam ettiğini belirten Gulet, çalışmaların yetmediğini, durumun bir an önce kontrol altına alınabilmesi için daha büyük ve ayrıntılı gaye harcanması gerektiğini belirtti.

Kızılhaç yetkilisi, selden dolayı mağdur olan ailelere yardım ulaştırılabilmesi için en az 5 milyon dolara ihtiyaç olduğunu ifade ederek hükümetten, çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarından fon desteği yardımı talep etti.

Diğer yandan sel sebebiyle birçok yere ulaşımın sağlanamadığı Kenya'da sel suları altında kalan yerlerde salgın hastalık riskinin çok yüksek olduğunu ifade ediliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal