Kazakistan Senatosu Türkiye İle Askeri İş Birliği Anlaşmasını Kabul Etti!

Kazakistan'da parlamentonun üst kanadı Senato, Türkiye ile gerçekleşen askeri iş birliği anlaşmasını kabul etti.

05.12.2019-10:18 - (Son Güncelleme: 05.12.2019-10:06)

Kazakistan'da parlamentonun üst kanadı Senatoda Savunma Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen oturumda, Kazakistan ile Türkiye arasındaki iş birliği anlaşması masaya yatırıldı. Söz konusu oylamandan sonra anlaşma onay için Cumhurbaşkanlığına sevk edildi.

Savunma Bakan Yardımcısı Timur Dandıbayev, oturumda aktardığı açıklamada, bugüne dek Kazakistan ile Türkiye arasında yapılan askeri dayanışmanın 1993 ve 1994 yıllarında imzalanan askeri bilim, teknik ve eğitim anlaşmaları temelinde düzenlendiğini dile getirerek, bahsi geçen anlaşmalarda etkinliklerin finansmanıyla ilgili normların olmamasından ötürü yeni bir anlaşma yapma kararı alındığını belirtildi.

Bahsi geçen anlaşmanın önceki sene eylül ayında Ankara'da imzalandığını anımsatan Dandıbayev, amacın 2 ülke arasında eşitlik ve karşılıklı yarar ilkelerine dayanarak uzun vadeli askeri iş birliğini daha da ilerletmek olduğunu söyledi.

Dandıbayev, "Anlaşmanın uygulanmasının Kazakistan'ın askeri alanda imkanlarının genişlemesini sağlayacağından ve iki ülke arasındaki askeri iş birliğine olumlu yansıyacağından eminim." diye konuştu.

Anlaşma, Kazakistan ile Türkiye arasında askeri dayanışma, askeri hazırlık ve eğitim, ortak tatbikatların düzenlenmesi, savunma sanayisi, barışçıl operasyonlar, askeri, bilimsel ve teknik araştırmaların gerçekleşmesi ve diğer hususlarda dayanışma desteği kapsıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal