Kaybolan Malezya Uçağıyla İlgili Flaş İddia

Avustralya'nın eski Başbakanı Tony Abbott, Malezyalı üst düzey görevlilerin, 8 Mart 2014’te 239 yolcu ve mürettebatı ile Kuala Lumpur’dan Pekin’e hareket ettikten sonra ortadan kaybolan Malezya Hava Yollarına ait MH370 sefer sayılı uçağın pilot tarafından isteyerek düşürüldüğüne inandıklarını ifade etti.

19.02.2020-18:34 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-18:25) Kaybolan Malezya Uçağıyla İlgili Flaş İddia

Malezya uçağı kaybolduğunda Avustralya Başbakanı olan Tony Abbott, Avustralya Sky News tarafından kayıp uçakla ilgili hazırlanan belgesele açıklamada yaptı.

Malezyalı üst düzey yetkililerin, kayıp uçağı kıdemli pilot Zaharie Ahmad Shah'ın kasıtlı olarak düşürdüğüne inandığını iddia eden Abbott, ‘‘Malezya hükümetinin en üst düzey yetkililerinden çok net bir şekilde anladığım kadarıyla çok, çok erken dönemlerde, bunun pilotun intihar eylemi olduğunu düşündüler.’’ sözlerine yer verdi.

"Bunu size söylediler mi" sorusuna Abbott, ‘‘Kimin ne dediğini söylemeyeceğim. Ama tekrar etmek istiyorum, çok net olmak istiyorum ki en üst düzeylerdekilerde anlayış, bunun pilot tarafından düzenlenen bir intihar eylemi olduğu şeklindeydi" cevap verdi.

Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 8 Mart 2014’te 227 yolcu ve 12 kişilik mürettebatı ile ortadan kaybolan Malezya Hava Yollarına ait MH370 sefer sayılı yolcu uçağı çok sayıda ülkenin katıldığı havadan ve denizden yapılan aramalara rağmen bulunamamıştı.

Avustralya öncülüğünde Hint Okyanusu’ndaki 120 bin kilometrekarelik alanda sürdürülen aramalarda kayıp uçağın izine rastlanamamış ve yaklaşık 3 yıl süren aramalar 2017 başında sona ermişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal