Katoliklerin Papası Roma Sokaklarında

İtalya'yı rehin alan ve hayatı durduran coronavirüsün sebep olduğu psikolojik yıkımı gidermek için Katoliklerin ruhani lideri ve Papası Francis, Vatikan’dan ayrılarak boş olan Roma sokaklarında gezindi.

16.03.2020-11:34 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-12:26) Katoliklerin Papası Roma Sokaklarında

haber365 (ROMA)- İtalya'yı öldürücü etkisi altına alarak ülkede hayatın durma noktasına getiren Coronavirüs ülke ekonomisini de çökertti. Sağlık sisteminin çökmesinin yanı sıra ekonomik hayatın tamamen durması, İtalyanlar üzerinde yıkım şeklinde bir etkiye sebep oldu. Bazı İtalyanların intihara teşebbüs ettiği öğrenildi.

Ülkede oluşan bu kaotik durumun etkisini azaltmak için Katolik Hıristiyanların ruhani lideri ve Papası (manevi Babası) Francis, Vatikan'daki kilisesinden çıkıp boş olan Roma sokaklarını dolaştı.

Karantina sebebiyle boş olan Roma caddelerinde yürüyerek Katolik Hristiyanlar için önemli iki haç yeri olan St. Mary Major Bazilikası ile Corso’daki San Marcello Kilisesine gitti.

İtalya'da yaklaşık 46 bin kişiye coronavirüs enfekte olduğu biliniyor. Çin'den sonra virüsten en fazla etkilenen ülkelerin başını İtalya çekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal