Katolik Kilisesinde Üç Binden Fazla Çocuk Tacize Uğradı

İngiltere'de çocuk cinsel tacizine yönelik gerçekleştirilen araştırma sonucunda, Katolik kilisesinde üç binden fazla çocuk tacizinin rapor edildiği tespit edildi.

11.11.2020-10:30 - (Son Güncelleme: 11.11.2020-10:30) Katolik Kilisesinde Üç Binden Fazla Çocuk Tacize Uğradı
Çocuklara Yönelik Cinsel İstismar Bağımsız Soruşturması (IICSA) raporuna bakıldığında, İngiltere ile Galler'de Katolik Kilisesi ile ilintili üç binin üzerinde çocuk istismarı şikayeti olduğu belirlendi.

Rapor, 1970 ve 2015 senesinde arasında kilise ile bağı olan bin 750'nin üzerinde mağdur ve şikayetçi olduğunu, 2016 senesinden bu yana her sene 100'ün üzerinde istismar iddiasının belirtildiği ortaya koydu.

İngiltere ve Galler Katolik Kilisesi öncüsü Kardinal Vincent Nichols, kamuoyuna sunulan rapor ile kiliseye yapılan eleştiriler için 'çok üzgün olduğunu' pazar günü istifa etmeyi teklif ettiğini dile getirdi, fakat Vatikan aracılığıyla istifasının kabul edilmediğini ifade etti.

Nichols, 'Papa Francis'e istifamı teklif ettim. Cevabında çok net olarak görevde kalmamı istiyordu, bu yüzden kalacağım. Çünkü emirlerimin geldiği yer orası, görevimin geldiği yer orası. Bu konularda bütün kalbimle çalışmaya devam edeceğim.' diye konuştu.

Çocuk tacizine yönelik gerçekleştirilen araştırma sonucunda; şikayetler yapıldığında kilisenin asla zaman mağdurlara destek vermediği, fakat fail olduğu öne sürülen şahısları ayrı bir kiliseye taşıyarak muhafaza etmek için harekete geçtiği kaydedildi. Raporda, şu ifadeler yer aldı:

'Çocuklara yönelik cinsel istismar, halının altına süpürüldü.'

İngiltere ile Galler'deki Katolik kilisesi ile ilgili yapılan çocuk istismarı soruşturmasının başkanı Profesör Alexis Jay, şu ifadeleri kullandı:

'Katolik kilisesinin çocuklara yönelik cinsel istismarla mücadeledeki başarısızlığı, birçok çocuğu aynı kadere mahkum etti. İddiaların görmezden gelinmesi ve faillerin korunmasıyla kilisenin itibarının mağdurların refahından daha değerli olduğu açıktır.'

Jay, araştırmanın neticelerine bakıldığında kilisenin itibarını muhafaza etmek için çocukların duygusal, fiziksel ve ruhsal refahında ihmal yapıldığını, kilisenin masum ve savunmasızlara ilişkin ilgi misyonuyla çeliştiğini söyledi.

Raporda, 2016 senesinde Westminster Piskoposluğu'nun muhafaza komisyonu mensupları arasındaki iç yazışmalarda bir cinsel taciz mağdurunun 'manipülatif' ve 'muhtaç' olarak nitelendirildiği kaydedildi.

Rapor sonuçlarına bakıldığında, 'Roma Katolik Kilisesinin geçmişteki başarısızlıklarından kurtulmak isteniyorsa tutumlarında gerçek ve kalıcı değişiklikleri uygulaması gerekiyor' ifadeleri kullanıldı. Kilisenin 'daha merhametli olması ve bir çocuğa yönelik cinsel istismarın neden olabileceği ömür boyu sürecek zararı daha iyi anlaması gerektiği' denildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal