Katil İsrail Yine Çocuklara Saldırdı

İsrail ordusunun bugün Gazze'yi bombalaması sonucunda 2 çocuk şehit olurken 14 kişi de yaralandı. Ayrıca İsrail Ordu Sözcüsü de sosyal medya hesabından Gazzelileri tehdit eden bir paylaşım yayınladı.

14.07.2018-21:21 - (Son Güncelleme: 15.07.2018-20:23)

İsrail'in Gazze kent merkezini bombalaması neticesinde 2 çocuğun yaşamını yitirdiği 14 sivilin de yaralandığı bildirildi.

İNŞAAT HALİNDEKİ BİNAYA HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının paylaşımına göre, İsrail savaş uçakları el-Ketibe civarındaki inşaat durumundaki bir binaya hava saldırısı yaptı.

Saldırıda etrafta olan Emir el-Nimra (15) ve Luey Kuheyl (16) isimli 2 çocuk şehit düşerken, 14 Filistinli de yaralandı.

İSRAİL ORDUSU, BÖLGEDE GERİLİMİ ÜST DÜZEYE ÇIKARDI

İsrail güçleri, bugün kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kasam Tugayları'na bağlı olduğunu iddia ettiği 40'a yakın hedefi vurduğunu açıklamıştı.

İsrail ordusundan bugün yayınlanan açıklamada, sabahtan beri Gazze'den İsrail tarafına 91 tane roket atıldığı öne sürülmüştü.

BAZI ROKETLER YAHUDİ YERLEŞİM BÖLGESİNE DÜŞTÜ

İsrail gazetelerinde geçen haberlerde de Gazze'den fırlatıldığı iddia edilen ve Demir Kubbe adlı hava savunma sistemi tarafından durdurulamayan bazı roketlerin huduta yakın yerlerdeki Yahudi yerleşim yerlerine gelmesi sebebiyle 3 İsraillinin hafif biçimde yaralandığı iddia edilmişti.

İSRAİL ORDU SÖZCÜSÜ, GAZZELİLERİ TEHDİT ETTİ

Ayrıca İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya sayfasından, Gazze'de ikamet eden Filistinlilere dönük tehditkar paylaşım yaptı.

Paylaşımda 2008, 2012, 2014 senelerinde İsrail'in saldırıları sebebiyle yıkılan Gazze'deki bazı binaların fotoğraflarını koyarak 2018 senesi için de soru işareti koyan Adraee, şu sözleri yazdı:

"Gazze halkının, Hamas sebebiyle son on senede meydana gelen yıkımı unutmadığından eminim. Bu seneki görüntü 2014'e göre daha kötü olabilir."

SALDIRILARDA TOPLAM 2 BİN 158 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in 7 Temmuz 2014'te "Koruyucu Hat Operasyonu" ismi altında başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarında 551'i çocuk 2 bin 158 Filistinli şehit düşmüş, 11 binden fazla kişi de yaralanmıştı.

Filistin kurumları, özellikle hava saldırıları sebebiyle harabeye dönen kentte 28 bin 366 evin hasar aldığını, bunlardan 3 bin 329'unun bütünüyle, 23 bin 445'inin kısmen yıkıldığını ilan etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal