Katar'dan Sert Tepki

Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından, başta Suudi Arabistan olmak üzere, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Bahreyn, Libya ve Mısır'ın kendisi ile diplomatik ilişkileri kesmesine dair ilk yorumlar geldi.

05.06.2017-11:52 - (Son Güncelleme: 05.06.2017-11:55) Katar'dan Sert Tepki

Katar Dışişleri Bakanlığı, başta Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE)diplomatik ilişkileri durdurma kararından duyduğu üzüntüden bahsetti.

İDDİALAR ASILSIZ

Katar Dışişleri Bakanlığından gelen yazılı bildiride, Suudi Arabistan, Bahreyn ve BAE'nin diplomatik ilişkileri kesme kararlarının üzüntü ve şaşkınlıkla karşılandığını, kararların "aslı astarı olmayan, gerçek dışı iddialar" sebebi ile verildiğini vurguladı.

HİÇBİR İDDİA KABUL EDİLEMEZ

Katar'ın bir süredir "hedefi devleti zarara uğratmak olan ve hepsi hayal ürünü olan bir iftira kumpasına maruz kaldığına" işaret edilen bildiride, Katar'ın Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) devamlı ve aktif bir üyesi olduğu, KİK'te alınan kararlar ve sözleşmelere bağlı kaldığı, diğer ülkelerin egemenliğine saygı duyan, ülkelerin içişlerine müdahale etmeyen, ülkesinin ana vazifesinin terör ve aşırılıkla mücadele etmek olduğu bildirdi.

Basın kanalı kullanılarak sürdürülen Katar karşıtı kampanyanın körfez halkını iknada yetersiz kaldığı, bu sebepten krizin giderek tırmandırıldığı bildirilen açıklamada, "Ülkelerin diplomatik ilişkileri durdurma ile ilgili beyanlarında bildirdikleri iddialara bakıldığında bu girişimin de medya kanalı aracılığıyla programlı bir şekilde yürütülen ve çoğu sadece iddiadan ibaret olan kumpasın bir parçası olduğu görülmektedir." denildi.

KATAR’I VESAYET ALTINA ALMAK ANA HEDEFLERİ

Katar Dışişleri Bakanlığı, verilen bu kararların KİK içinde alınmamasının da iddia edilen konuların "gerçek dışı" olduğunu ortaya koyduğunu bildirdi. Yapılan beyanda ek olarak, kararların Mısır ile eş zamanlı ilan edilmesine dikkat çekilerek, hedeflerinin Katar'ı vesayet altına almak olduğu, bunun ise ülkenin iç işlerine müdahale anlamı taşıdığı ve asla ve asla "kabul edilemez" olduğu bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal