Katar İle Diplomatik İlişkilerini Kestiler

Aralarında Suudi Arabistan’ın da bulunduğu dört ülke Katar ile diplomatik ilişkileri sona erdirdi.

05.06.2017-10:53 - (Son Güncelleme: 05.06.2017-11:23) Katar İle Diplomatik İlişkilerini Kestiler

Aralarında Suudi Arabistan’ın da bulunduğu dört ülke kendi güvenlikleri adına Katar ile bütün diplomatik ilişkilerini kestiklerini bildirdi.

Başta Suudi Arabistan olmak üzere, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır Katar ile bütün diplomatik ilişkilerin kesildiğini bildirdi. İki ülke ise Katar'la olan hava ve deniz sınırlarını kapattı

KATARLI DİPLOMAT İSTENMEYEN ADAM (PERSONA NON GRATA) İLAN EDİLDİ

Peş Peşe yapılan beyanlarda Katarlı diplomatlar istenmeyen adam (persona non grata) ilan edilerek ülkeyi terk etmeleri için kırk sekiz saat mühlet ve Katarlı vatandaşlara ise 2 hafta zaman tanıdı.

KATAR TERÖRİST GRUPLARINI DESTEKLİYOR İDDİASI

Bahreyn, Katar ile diplomatik ilişkileri bitirme kararına sebep olarak “Doha yönetiminin içişlerine karışması ile ülkedeki düzen ve vatandaşların can güvenliğini tehlikeye sokmasını" gösterdi

Katar'ın "ülkedeki terörist faaliyetleri ve İran'la ilişkili grupları" desteklediği öne sürüldü.Katar'ın Yemen'e karşı oluşturulan askeri koalisyondan da çıkartıldığı duyuruldu.

KATAR DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından da bu konuya dair bir yanıt geldi. Katar Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, "Arap ülkelerinin meşru olmayan ilişkileri kesme kararını esefle karşılıyoruz" denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal