Katar, Filistin Sorununun Çözümü İçin Çalışmaya Hazır

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, ülkesinin, Filistin sorununda sürdürülebilir ve adil barışın tesisi için çaba göstermeye hazır olduğunu dile getirdi.

30.01.2020-11:45 - (Son Güncelleme: 30.01.2020-11:41) Katar, Filistin Sorununun Çözümü İçin Çalışmaya Hazır

Katar resmi haber ajansı QNA'nın aktardığı bilgiye göre, Şeyh Temim, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Filistin'de yaşanan son gelişmeler hakkında telefon görüşmesi yaptı.

Şeyh Temim görüşmede, yaşanan zorlukların üstesinden gelinmesi için Filistinliler arasındaki siyasi bölünmüşlüğün sona erdirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Ülkesinin, Filistin sorununa Arap Barış Girişimi ve uluslararası kararlar doğrultusunda adil ve kapsamlı çözüm bulunması için çaba göstermeye hazır olduğunu kaydeden Şeyh Temim, Filistin halkının mücadelesine destek verdiklerini dile getirdi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas da görüşmede, Katar Emiri'ne Filistin meselesine verdikleri destekten ötürü teşekkürlerini sundu.

Filistin haber ajansı WAFA'nın konuyla ilgili haberinde ise Şeyh Temim'in, önceki gün tüm Filistinli grupların katılımıyla Ramallah'ta gerçekleşen toplantıda da olduğu gibi ülkede sağlanan "ulusal birlik" halini takdir ettiği bilgisi paylaşıldı.

Katar yönetimi daha önce yaptığı açıklamada, "Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırlarında bağımsız Filistin Devleti'ni kurma hakkı korunmadığı sürece barışın kalıcı olmayacağını" söyleyip tam destek açıklamasını yapmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal