Katar Emiri Al Sani Türkiye Karşıtı Konuşmaya Tepki Gösterdi

Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani Tunus’ta gerçekleştirilen Arap Birliği Zirvesi’de beklenmedik bir adım attı. Katar Emiri, yapılan açılış konuşmasında Türkiye ve İran karşıtı ifadelerin kullanmasına tepkisini belirterek zirveyi terk etti.

01.04.2019-10:31 - (Son Güncelleme: 01.04.2019-10:27) Katar Emiri Al Sani Türkiye Karşıtı Konuşmaya Tepki Gösterdi

Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani’den başta Filistin konusu olmak üzere Suriye ve Libya sorunlarında da hiçbir somut adım atmadığı ve kendi aralarında da bir bütünlük sağlayamadığından dolayı eleştirilere maruz kalan Arap Birliği Zirvesi'de beklenmedik bir hareket geldi.

Arap Birliği Zirvesi'nin 30'uncu toplantısı dün Tunus'ta gerçekleştirildi. Başkanlığını Tunus Cumhurbaşkanı Baci Kaid Sibsi’nin yaptığı zirveye, aralarında Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz ile Katar Emiri Şeyh Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani'nin de olduğu 13 önder katılım sağladı. Sudan, Cezayir, Umman ve Bahreyn ise zirvede devlet başkanı yardımcısı, başbakan yardımcısı veya temsilci seviyesinde bulunuyor.

KONUŞMAYA TEPKİ GÖSTERDİ

Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani zirveden erken ayrılması uluslararası medyanın dikkatinden kaçmadı.. Katar resmi haber ajansının bildirdiğine göre, Arap Birliği Liderler Zirvesi'nin açılış oturumuna katılmasının ardından, zirveden ayrılmaya karar veren Al Sani, toplantıdan Arap halklarının çıkarlarına katkı sağlayacak neticelere ulaşılmasını umduğunu belirtti. Katar ajansının yaptığı açıklamada, Emir Sani'nin erken ayrılışının nedenine ise yer verilmedi.

Ancak zirveye katılan yabancı gazetecilerin bildirdiklerine göre Katar Emiri, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt'ın açılış konuşmasında Türkiye ve İran'ı suçlamasına tepki olarak zirveyi terk etme kararı aldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal