Katalonya'da, Gösterilerin İlk Haftasında 600 Kişi Yaralandı!

Katalonya'da bağımsızlık yanlılarının bir haftadır sürdürdüğü protestolarda, 288'i polis yaklaşık 600 kişi yaralandı, gözaltına alınan 194 kişiden 28'i tutuklandı.

21.10.2019-12:22 - (Son Güncelleme: 21.10.2019-12:12)

İspanya'nın doğusundaki Katalonya bölgesinde bağımsızlık yanlısı grupların gerçekleştirdiği ve ilk haftasını tamamlayan gösterilerin bilançosu ağır oldu.

İspanya Yüksek Mahkemesinin 14 Ekim'de açıkladığı kararda, tutuklu yargılanan 9 Katalan siyasetçi hakkında 9 ila 13 yıl hapis cezası vermesinin ardından Katalonya'da başlayan gösteriler hala etkisini gösteriyor.

Katalonya'nın İspanya'dan ayrılmasını isteyen bağımsızlık yanlılarının Barselona kenti ağırlıklı olarak organize ettiği gösterilerde şimdiye kadar 288'i polis yaklaşık 600 kişi yaralandı, gözaltına alınan 194 kişiden 28'i tutuklandı.

Yaralılar arasında bulunan bir polisin yoğun bakımda olduğu bilgisini paylaşan merkezi ve yerel hükümet yetkilileri, 13 yaralının hastanede tedavilerine devam edildiğini açıkladı. Verilen bilgilerde, gösterilerde ulusal polisin plastik mermi kullanması yüzünden 4 kişinin tek gözünün kör olduğu bildirildi.

Barselona Belediyesi de gösterilerin bir haftada kente verdiği hasarın 2,5 milyon avro olduğunu açıklandı. Bununla birlikte, bağımsızlık yanlılarının pazar günü Barselona'da gerçekleştirdiği gösterilerde ilk kez şiddet içerikli eylemlerin azaldığı kaydedildi.

Barselona'daki Hükümet Temsilciliği binası önünde toplanıp binaya doğru çöp torbaları atarak eylem yapan Katalanlar, daha sonra kent merkezindeki iki büyük caddeyi trafiğe kapattı.

Pazar günkü gösterilerde Katalan polisinin 4, ulusal polisin de 2 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal