Kasım Süleymani Cinayetinin İstihbaratçısı İdam Edildi

Dünyayı kasıp kavuran Kasım Süleymani cinayetinin sorumlusu idamla cezalandırıldı. ABD tarafından öldürülen General Kasım Süleymani'ye yönelik istihbaratı CIA'ye gönderdiği anlaşılan Mahmud Musevi Mecd'e idam cezası kesildi.

20.07.2020-10:54 - (Son Güncelleme: 20.07.2020-15:27) Kasım Süleymani Cinayetinin İstihbaratçısı İdam Edildi

İran yargı erki adlı siteden yansıyan habere göre, MOSSAD ve CIA için ajanlık yaptığı ve Süleymani'nin öldürüldüğü esnada bulunduğu konumu bu servislerle paylaştığı belirtilen Mahmud Musevi Mecd bu sabah idam edildi.

CIA VE MOSSAD'A BİLGİ SIZDIRDI
Yargı Erki Sözcüsü Gulam Hüseyin İsmaili, 9 Haziran'da gerçekleştirdiği bilgilendirmede, Mecd'in para karşılığında Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü başta olmak üzere ülkenin silahlı kuvvetleri ve diğer emniyet konularıyla ilgili CIA ve MOSSAD'a bilgi sızdırdığını belirtti.

Mecd'in İran yargısı tarafından idama mahkum edildiğini dile getiren İsmaili, yüksek mahkemenin de onadığı cezanın yakında işleme geçeceğini duyurdu.

2018'DE TUTUKLANMIŞTI, BUGÜN İDAM EDİLDİ
Bugün idam edilen istihbaratçı Mahmud Musevi Mecd'in Süleymani hakkındaki bilgileri CIA'e sızdırdığı için 2018'de tutuklandığı bildirildi.

İran Yargı Erki'ne bağlı Mizan Haber Ajansı'nın bilgisine göre; Mecd'in, Süleymani hakkında bilgileri sızdırmak gerekçesiyle 10 Ekim 2018 tarihinde gözaltına alındığı, hakim karşısına çıktıktan sonra 25 Ağustos 2019'da idam cezasına çarptırıldığı fakat yüksek mahkemenin bunu bozduğu, 23 Şubat 2020'de mahkemenin yeniden idama mahkum ettiği ve yüksek mahkemenin cezayı şimdi onayladığı söylendi.

SÜLEYMANİ, ABD SALDIRISINDA ÖLDÜRÜLDÜ
ABD, 3 Ocak 2020'de İran Devrim Muhafızları bünyesindeki eski Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'i, Bağdat Havalimanı'nda düzenlediği bir hava saldırısıyla etkisiz hale getirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal