Kaşıkçı Davası Fransa'yı Utandırdı

Jean-Dominique Merchet, ‘’Türkiye'nin Suudi gazeteci Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili kayıtları Fransa ile paylaştığından hiç kuşku yok.’’ dedi.

19.11.2018-13:30 - (Son Güncelleme: 19.11.2018-14:01) Kaşıkçı Davası Fransa'yı Utandırdı

Jean-Dominique Merchet, ‘’Türkiye'nin Suudi gazeteci Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili kayıtları Fransa ile paylaştığından hiç kuşku yok.’’ dedi. Bir Fransız gazeteci, Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinin Fransa'yı “utandırdığını” ve Türkiye'nin cinayetle ilgili bilgi ve kayıtları Fransa ile paylaştığından hiç şüphesi olmadığını söyledi. Fransız gazetesi L'Opinion için çalışan Jean-Dominique Merchet, “Bu olay Fransa'yı utandırdı” dedi ve Suudi Arabistan'ın ülkesinin stratejik müttefiki olduğunu ekledi. Merchet, “Türkiye'nin Fransa'ya bilgi verdiğinden şüphe yok. Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun kayıtları dinlediğini belirten sözleri, bilgilerin Fransa'ya da geldiğini kanıtlıyor.” dedi. Merchet, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın sözlerinin arkasındaki nedenlerin Suudi Arabistan ile iyi ilişkileri sürdürmek olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta Le Drian, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'nın Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili kayıtları Fransa da dahil olmak üzere bazı ülkelerle paylaştığını belirten sözlerini takiben, ülkesinin kayıtların iletilmediği iddiasında bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Fransa Dışişleri Bakanı çok ileri gitti. Bir cumhurbaşkanı ile nasıl konuşulacağını bilmek zorunda." dedi. Merchet, “Kaşıkçı cinayetinin Suudi Prens Muhammed bin Salman'ı ve uluslararası toplumdaki imajını zayıflattığı açıktır.” dedi, Suudilerin sorunun ne kadar ciddi olduğunun farkında olmadığını da ekledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal