Kaşıkçı Cinayetinin Planlayıcısı Kahtani'nin Yargılanmadığı Ortaya Çıktı

Birleşmiş Milletler'in (BM) gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında hazırladığı rapor, Suudi Arabistan'da Kaşıkçı cinayetine ilişkin görülen davada, cinayetin en önemli ismi Veliaht Prens bin Selman'ın eski danışmanı Suud el-Kahtani ile infaz timindeki çok sayıda kişinin yargılanmadığını ortaya çıkardı

22.06.2019-10:29 - (Son Güncelleme: 22.06.2019-11:15)

Suudi Arabistan Başsavcılığı daha önce kamuoyuna, Kaşıkçı cinayeti ile ilişkisi olan 11 sanığın 3 Ocak 2019 tarihinde Riyad'da ilk defa hakim karşısına çıktığını açıklamış, isimlerini ise açıklamamıştı.

BM Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard'ın önceki gün yayımlanan Kaşıkçı cinayeti hakkında hazırladığı raporda ise duruşmalara katılan kaynaklardan elde ettiği bilgileri derleyerek sanıkların isimlerine ulaştı. Buna göre, Riyad'daki davada yargılanan 11 sanığın isimleri şu şekilde:

"Fahd Şebib A. el-Belevi, Türki Müşerref el-Şehri, Velid Abdullah M. el-Şehri, Mahir Abdülaziz M. Mutreb, Salah Muhammed Abduh el-Tubeyki, Mensur Osman M. Aba Hüseyin, Muhammed Saad H. el-Zahrani, Mustafa Muhammed el-Medeni, Seyf Saad K. el-Kahtani, Ahmed Muhammed Asiri ve Muflih Shaya el-Muslih."

CİNAYETİN EN ÖNEMLİ İSMİ KAHTANİ LİSTEDE YOK  

Fakat Suudi Arabistan'da yargılanan 11 kişi arasında Kaşıkçı cinayetinde başlıca şüpheli olarak görülen Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman'ın önceki dönemlerde danışmanlığını yapan Suud el-Kahtani'nin bulunmaması büyük tepki uyandırdı.

Kaşıkçı için infaz timine "Bana o köpeğin kafasını getirin" ifadesinde bulunduğu bilinen Kahtani'ye ilişkin uluslararası basında İstanbul'a gönderilen suikast timini denetlediği ve aynı zamanda ekibin İstanbul'daki lideriyle doğrudan iletişim halinde olduğu şeklinde çok sayıda haber ortya çıkmıştı.

Kahtani, cinayet skandalının gün yüzüne çıkmasıyla görevden alınmış ve yurt dışına çıkma yasağı getirilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Kahtani'ye ilişkin ''tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme'' suçundan yakalama kararı çıkarmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal