Kash Patel'in Suriye Ziyareti

ABD Başkanı Donald Trump'ın Yardımcı Asistanı ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Terörle Mücadele Direktörü Kash Patel'in, Suriye rejiminin rehin tuttuğu iki Amerikalının salıverilmesi için Şam'ı ziyaret ettiği konuşuluyor.

19.10.2020-09:15 - (Son Güncelleme: 19.10.2020-10:17) Kash Patel'in Suriye Ziyareti

Donald Trump'ın Yardımcı Asistanı ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Terörle Mücadele Direktörü Başkanı Kash Patel'in, Suriye rejiminin rehin tuttuğu iki Amerikalının serbest bırakılması için Şam'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirildiği ABD basınında konuşuluyor.

Wall Street Journal gazetesinin üst düzey yetkililere dayandırdığı habere göre, 10 yıldan uzun süredir Suriye rejimi ile ABD hükümeti arasındaki ilk temas bu yılın başında kurulmuştu. Patel, Şam'a ziyaret gerçekleştirdi.

Patel, Şam ziyareti esnasında Esad rejiminin elinde rehin bulunduğuna inanılan iki ABD vatandaşının salıverilmesi için gizli  bir görüşme olduğunu ancak görüştüğü kişilerle ilgili detaylı bilgi paylaşılmadığını aktardı.

 2012'de Suriye'de ortadan kaybolan ABD vatandaşı serbest gazeteci Austin Tice've 2017'de Suriye rejiminin kontrol noktalarından birinde durdurulduktan sonra bir daha haber alınamayan Suriye kökenli ABD'li terapist Macid Kamalmaz'ın salıverilmesi için bir çalışma yaptığı belirtildi.

TRUMP'IN ESAD'A MEKTUP YAZDIĞI İDDİASI

Mart ayında Trump'ın, Beşşar Esed'e gizli mektup yazdığını ve Tice'ın serbest bırakılması için doğrudan diyalog çağrısı yaptığını öne sürerek, geçen hafta da Lübnanlı üst düzey güvenlik yetkilisi Abbas İbrahim'in Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ile aynı konuyla ilgili görüştüğünü aktardı.

Konuya yakın kişiler, görüşmeler sonucu Suriye rejimiyle çok fazla  bir yol alınamadığını net olarak kaydetti.

ABD ile Suriye yönetimleri arasında Şam'da bilinen en son görüşme 2010 yılında gerçekleşmişti. ABD, 2012'de Suriye iç savaşında Esed rejiminin eylemleri nedeniyle diplomatik ilişkileri kesmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal