Karantina Gemisinden Yaklaşık Bin Kişi Tahliye Edildi

Koronavirüs karantinasının çarşamba günü itibariyle sona erdiği Japonya’daki gemiden şimdiye dek 970 kişinin tahliye edildiği açıklandı. 300 yolcu ve bin mürettebatın ise hala gemide olduğu bildirildi.

22.02.2020-11:36 - (Son Güncelleme: 22.02.2020-13:18)

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle uygulanan 14 günlük karantinanın çarşamba günü itibariyle sona erdiği Diamond Princess adlı gemiden şimdiye dek 970 kişinin tahliye edildiği açıklandı. Tahliye edilen yolculardan tedbir için 2 hafta kadar evlerinden ayrılmamalarını isteyen sağlık görevlileri, söz konusu kişilere sağlık koşullarını takip etme çağrısı yaptı.

YAKLAŞIK BİN 300 KİŞİ GEMİDE KALDI

Daha önce virüsten etkilenen yolcularla aynı odayı paylaşan 100 kişi dahil 300 yolcu ile bin mürettebatın ise halen gemide olduğu bildirildi. Gemide kalan 300 yolcunun, tedbir için 14 gün daha hükümetin tahsis edeceği tesislerde gözetim altında tutulacağı söylendi. Mürettebatın gemiden ne zaman ayrılacağına ilişkin karar için ise işletmeci şirketle temaslara devam edildiği bilgisine ulaşıldı.

KARANTİNA SONA ERDİ

İçindeki 3 bin 700 yolcu ve mürettebat ile 5 Şubat'ta koronavirüsü sebebiyle Japonya'da karantina altına alınan gemide 634 kişide virüs saptandığı bildirilmişti. Virüsten enfekte olan yolcular sağlık kuruluşlarına sevk edilirken, son testlerde negatif sonuç veren yolcular çarşamba itibariyle gemiden ayrılmıştı. ABD, Güney Kore, Hong Kong, Avustralya ve Kanada ise Japonya'ya gönderdiği uçaklarla gemideki vatandaşlarını tahliye etmişti. Gemiden 2 yolcunun yaşamını yitirmesiyle Japonya'daki koronavirüs kaynaklı ölüm vakalarının sayısı 3'e yükselmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal