Karadavi'nin Kızının Gözaltı Süresi Uzatıldı!

Mısır Devlet Güvenlik Savcılığı, Yusuf el-Karadavi'nin kızı Ula el-Karadavi'nin yaklaşık iki buçukdene devam eden gözaltı süresini 15 gün daha uzattı.

28.10.2019-10:16 - (Son Güncelleme: 28.10.2019-10:00)

Savunma heyetinden avukat Ahmed Madi tarafından aktarılan açıklamaya göre, milli güvenlik meseleleriyle ilgili davalara bakan Devlet Güvenlik Savcılığının müvekkili Ula Karadavi'nin gözaltı süresini 15 gün daha uzattığını açıkladı.

Madi, Karadavi'nin Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılmasından sonra yeni bir dava nedeniyle ihtiyati önlem amacıyla gözaltı süresinin uzatıldığını bildirdi.

Madi, Karadavi hakkında yeni suçlamanın adı bildirilmemiş olan "Bir terör örgütüne katılmak ve terörü finanse etmek" olduğunu belirtti.

Müvekkilinin yaklaşık iki buçuk yıldır gözaltında tutulduğuna vurgu yapan Madi, Karadavi'nin ziyaretine izin verilmediği ve hücre hapsinde tutulduğuna işaret etti.

Ula Karadavi ve eşi Husam Halef, 30 Haziran 2017'de yakalanmıştı. Mısır yönetimi, 17 Ağustos 2017'de "İhvan mensubu" oldukları gerekçesiyle aralarında Ula el-Karadavi'nin de bulunduğu Yusuf el-Karadavi'nin 6 çocuğunun mal varlığını ele geçirmişti.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, Ula Karadavi ve eşinin serbest bırakılması talebinde bulunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal