Karabağ'da İşgalden Kurtarılan Bölgelerde Ezan Okundu

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan harekatların ardından yeni bir gelişme yaşandı. Ermenistan işgalinden kurtarılan Dağlık Karabağ köylerinde ezan okunmaya başlandı.

05.10.2020-11:03 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-11:01)

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan gerilimler patlak verdi ve iki ülke harekata başladı. Ermenistan karşısında büyük başarılar elde eden Azerbaycan, birçok yerleşim yerini işgalden kurtardı.

Ermenistan tarafından 30 yıldır işgal altında bulunan Cebrail kenti ile Karhulu, Şükürbeyli, Yukarı Maralyan, Çereken, Daşkesen, Horovlu, Decal, Mahmutlu ve Caferabat köyleri kurtarıldı. Kurtarılan bu köylerde 30 yıl sonra ezan sesi yükseldi.

22 YERLEŞİM YERİ KURTARILDI

Harekata başlanan günden bugüne kadar ise 22 yerleşim yeri Azerbaycan tarafından Ermeni işgalinden kurtarıldı. İşte kurtarılan 22 yerleşim yeri: Cebrail, Karahanbeyli, Aşağı Seyitahmetli, Mehdili, Aşağı Maralyan, Kuycak, KendHoradiz, Çakırlı, Büyük Mercanlı, Şeybey, Taliş, Karkulu, Şükürbeyli, Yukarı Maralyan, Cereken, Daşkesen, Horovlu, Dejan, Mahmutlu, Caferabat, Sugavuşan ve Papı köyleri.

ERMENİSTAN'IN KAYBI BÜYÜK

Azerbaycan ordusu 27 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında Ermenistan'ın 230 tank ile zırhlı aracını, 250 top ve füzesini, 38 hava savunma düzenini, 10 komuta idare ve denetim mıntıkasını, yedi mühimmat deposunu, 130'un üzerinde askeri kamyon ve aracı ile 1 S-300 sistemini yok etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal