Karabağ Koridoru Kapanıyor

Laçin koridoru Azerbaycan'ın kontrolüne girmek üzere. Kuzey'de de Sotk-Kelbecer-Akdere karayolu kısmen Azerbaycan'ın kontrolü altına girdi.

22.10.2020-16:18 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-16:18) Karabağ Koridoru Kapanıyor
Laçin koridorundan geçen Sisiyan-Hankendi [M-12] karayolu Azerbaycan'ın kontrolü altına girmek üzere. Kuzey'de ise Sotk-Kelbecer-Akdere [M-11] karayolu kısmen Azerbaycan'ın kontrolüne girdi.

Bu operasyonun ardından Karabağ ve Ermenistan arasında çok ince bir koridor bağlantısı kalıyor. Önümüzdeki saatlerde bu koridorun da Azerbaycan Türk Silahlı Kuvvetleri Tarafından ele geçmesi bekleniyor.

Bu koridorun kapanması ile birlikte bölgede kalan Ermeni askerlerinin ya tamamen imha olması ya da koşulsuz teslim olması gerekiyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı kaynaklarından aldığımız bilgilere göre, Azerbaycan ordusunun Ermenilerin koridordan çekilmesi için temizlik operasyonunu şimdilik ağırdan yürütüyor. Böylece Azerbaycan Türk Silahlı Kuvvetlerinin amacının Ermeni ordusunu tasfiye etmek değil, kendi topraklarını işgalden kurtarmak olduğu mesajının dünyaya verilmek istendiği belirtiliyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal