Kapalı Maraş 46 Yıl Sonra Bugün Açıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 'hayalet şehir' olarak anılan Kapalı Maraş, 46 yıl sonra kademeli olarak bugün yeniden açıldı.

08.10.2020-09:20 - (Son Güncelleme: 08.10.2020-12:24) Kapalı Maraş 46 Yıl Sonra Bugün Açıldı

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, 1974 yılından beri kapalı olan kıyı beldesi Maraş'ın açılacağı müjdesni vermişti. 46 yıldır özel izin haricinde girişi yasak olan Kapalı Maraş müjdesi sonrasında bölgenin yeniden açılması için çalışmalar yapıldı.

Başbakan'ın Kapalı Maraş'ın perşembe günü halka açılacağını açıklamasının ardından bölgede temizlik çalışmaları için alana iş makineleri ve ekipler giriş yaptı. İş makineleri, atıl durumda kalan caddelerde temizlik yaptı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırlarında yer alan ve neredeyse yarım asırdır kapalı olan Maraş bölgesinin bir bölümü bugün açıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DESTEK VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Kapalı Maraş konusunda KKTC'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirterek, "Maraş'ın bütünüyle kullanıma açılmasını temenni ediyoruz. Bu konuda KKTC makamlarına her türlü desteği vermeye hazırız. KKTC büyüdükçe, zenginleştikçe, güçlendikçe kendisine uygulanan ambargo zincirleri de birer birer kırılmaya başlayacaktır" dedi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KARARIYLA KAPATILMIŞTI

Gazimağusa şehrinde bir kıyı beldesi olan Maraş, Akdeniz'in en önemli tatil merkezlerinden görülüyor, Akdeniz'in Las Vegas'ı olarak biliniyordu. 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Maraş bölgesi, 1974 yılında Birleşmiş Milletler kararı ile tampon bölge ilan edilerek kapatıldı. Turizm cenneti olarak görülen bölge, hayalet şehir haline geldi. Maraş'a yalnızca askerin girişine izin veriliyordu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal