Kadınlar Bin Senedir Ayak Basmıyor! Sebebi, Bekaret Yemini

Rus Ortodoks rahiplerinin Yunanistan'da bin senedir yaşadıkları dağa kadınların girmesi yasak. Aynoroz'daki Athos Dağı'nda uygulanan bu yasağın gerekçesi, rahiplerin bekaret yemininin bozulmaması olarak biliniyor.

30.09.2020-10:55 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-11:08) Kadınlar Bin Senedir Ayak Basmıyor! Sebebi, Bekaret Yemini

Yunanistan'da Aynoroz'daki Athos Dağı'na kadınların girmesi yasak. Rahiplerin bekaret yemininin bozulmaması için kadınların girmesinin yasaklandığı yere 1000 senedir hiçbir kadın ayak basmıyor.

Dünyada farklı kültürler ve medeniyetlerin kutsalları vardır. Kutsal sayılan bu mekanlarda da bazı katı kurallar olabilir. Onlardan biri de Aynoroz'daki Athos Dağı... Athos Dağı'nda kadınların bu bölgeye girmesi yasak. Rivayetlere göre dişi hayvan dahi beslenmiyor.

Athos Dağı ve bölgesi, keşişlerin ibadet ettiği kutsal bir bölge. Dünyevi zevklerden uzak yaşayan keşişlerin inzivaya çekildiği bu bölgenin kadınlara yasak olmasının sebebi; Hristiyan din adamlarının ettiği bekâret yeminini çiğnenmemesini sağlamanın en basit yolu olarak düşünülerek oluşturulmuş. Athos Dağı'nı farklı kılan ise, bütün bir yarımadanın tek bir dev manastır olarak sayılması ve kadınlara yasaklanması. Ancak kadınların yasaklanmasının, Ortodoks gelenekle bağlantılı olan bir nedeni daha var.

Athos Dağı: Cennette Yenilenme' kitabının yazarı Dr Graham Speake bu durumu şöyle açıklıyor: 'Hikayelerden birine göre, Azize Meryem Kıbrıs'a gitmek isterken gemisinin yoldan çıkması nedeniyle Aynoroz kıyısına gelmiş. Adayı çok sevmesinden dolayı oğluna dua ederek, adanın kendisine verilmesini istemiş. Oğlu İsa Mesih ise bunu kabul etmiş. Aynoroz bugün hala 'Tanrının annesinin bahçesi' olarak adlandırılıyor. Bu nedenle de adada kadın cinsini yalnızca Azize Meryem'in temsil etmesi gerektiğine inanılıyor.'

Rivayetlere konu olan bu bölgeye 1045 yılından beri tek bir kadın ayak basmadığı söylense de, özellikle savaş zamanında bazı istisnaların olduğu biliniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal