Kabe'nin Etrafındaki Tavaf Alanı Coronavirüs Nedeniyle Kapatılıyor

Suudi Arabistan, yeni tip coronavirüs salgını sebebiyle Kabe'deki tavaf ve sa'y alanlarının kapatılacağını, Mescid-i Haram'da sadece namaz kılınacağını açıkladı.

05.03.2020-22:17 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-22:09) Kabe'nin Etrafındaki Tavaf Alanı Coronavirüs Nedeniyle Kapatılıyor

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın yapmış olduğu habere göre, Kabe'nin içinde yer alan Mekke'deki Mescid-i Haram ile Medine'deki Mescid-i Nebevi'nin işleyişinden sorumlu genel kurul sorumluları Kovid-19'a yönelik önlemlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

MESCİD-İ HARAM'DA SADECE NAMAZ KILINMASINA İZİN VERİLECEK

Mescid-i Haram'da Kabe'nin çevresindeki tavaf alanı ile Safa ve Merve tepeleri arasında yer alan sa'y alanının umre ziyaretlerinin iptal edileceği ve verilen süre zarfında kapalı tutulacağını söyleyen sorumlular, Mescid-i Haram'da sadece namaz kılınmasına izin verileceğini ifade etti.

Genel kurul sorumluları Mescid-i Haram içinde itikaf ve uyumaya, içeri yiyecek ve içecek sokulmasına izin verilmeyeceğini, zemzem içilen alanlarında kapatılacağını vurguladı.

Suudi Arabistanlı sorumlu yetkililer virüsten korunma önlemlerine ilişkin Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi'nin yatsı ve sabah namazları arasında kapalı tutulacağını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal