K. Kore ve G. Kore Arasındaki Gerginlik Azalıyor

Ryu Myong Son, Kore İşçi Partisi, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Pyongyang'ın Seul ve Washington'la yaptığı görüşmelerin, iki Kore ülkesi arasındaki gerilimi azalttığını ve Kore Yarımadası'na barış getirdiğini belirtti.

25.10.2018-17:28 - (Son Güncelleme: 25.10.2018-17:24) K. Kore ve G. Kore Arasındaki Gerginlik Azalıyor

Uluslararası departmanın başkan yardımcısı Ryu Myong Son, Kore İşçi Partisi, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Pyongyang'ın Seul ve Washington'la yaptığı görüşmelerin, iki Kore ülkesi arasındaki gerilimi azalttığını ve Kore Yarımadası'na barış getirdiğini belirtti. Myong Son,"Kore İşçi Partisi Başkanı Kim Jong-un'un kararlı ve kararlı eylemleri sayesinde, Kore Yarımadası'ndaki farklılıkları ortadan kaldıracağız. İşçi Partisi genel başkanı ve ABD liderleri arasındaki müzakereler Güney Kore yarımadasında barış ve refah yoluna gitmesine yol açtı.’’ dedi. Parti yetkilisi, Kore Yarımadası'ndaki durumun gerginleştiğini ve ülkelerin "ortak arzusunun herhangi bir çatışma ve yıkım olmadan barış içinde yaşamak olduğunu" sözlerine ekledi. Ryu şu anda Moskova'yı ziyaret ediyor ve Kuzey Kore delegasyonunu bir araya getirerek Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansının (ICAPP) 10. Genel Kuruluna katılacak.

2000 yılında kurulan ICAPP, Asya ülkeleri, Orta Doğu ve Okyanusya'dan siyasi partileri bir araya getirerek bölgesel işbirliğini teşvik etmek ve Asya ülkeleri arasında güven ve anlayışı güçlendirmek amacıyla kurulmuştur. ICAPP şu anda 52 ülkeden 352'den fazla siyasi partiden oluşmaktadır.

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca, Pyongyang iki Kore ülkesi arasındaki gerilimi azaltma isteğini gösterdi ve yarımadayı nükleer enerjiye doğru ilerledi. Kim, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile üç tarihi zirveye katıldı ve bölgede kalıcı barış elde etme sözü veren ABD Başkanı Donald Trump ile eşi görülmemiş bir toplantı yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal