Josep Borrell'den Şaşırtıcı İslam Açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell video konferans ile katıldığı toplantıda terör faaliyetlerinin İslam dini ile isimlendirilmesine karşı çıktı.

28.11.2020-00:55 - (Son Güncelleme: 28.11.2020-06:24) Josep Borrell'den Şaşırtıcı İslam Açıklaması

İspanya'nın Barselona kentinde video konferans ile düzenlenen Akdeniz İçin Birlik (UpM) 5. Bölgesel Formu sonunda yapılan ortak basın toplantısında konuşan Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrelli, 'İslami terör diye bir ifade kullanılamaz, terörist faaliyetleri İslam'dan ayırmak gerekiyor' ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında muhabirlerin sorularını yanıtlayan Borrell, bir soruya verdiği cevapla dikkat çekti.

Terörizm ile ilgili sorulan soruya, 'Terör saldırılarını yapanlar Fransa'da, Almanya'da, Avrupa'da doğmuş kişilerdir. Nesilleri de Kuzey Afrika'dan değil, Kafkasya gibi dünyanın farklı yerlerinden geliyor. Fransa ve Avusturya'da son dönemde meydana gelen terör saldırılarında sebep sonuç ilişkisi aranmamalıdır. Akdeniz'deki sosyo-ekonomik farklılıklarla bağlantılı bir konu değildir diyen yüksek temsilci Borrell, 'İslam bir dindir ve terörizmle hiçbir alakası yoktur' dedi.

'AB, TÜRKİYE'YE YAPTIRIM UYGULAYACAK MI?

Basın mensuplarının sorularıyla bunalttığı Josep Borrel, 'Avrupa Birliği, Türkiye'ye yaptırım uygulayacak mı?' sorusuna ise 'Buna cevap veremem. Gelecek AB Konseyi toplantısını beklememiz gerekecek. AB'nin alacağı kararı önceden açıklayamam.' yanıtını verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal