Joe Biden'dan Trump'a Koronavirüs Aşısı İçin İşbirliği Çağrısı

Trump kabul etmese de yeni başkan seçilen Joe Biden'dan rakibine koronavirüs aşısı için çağrı: ''İşbirliği yapmazsak daha fazla kişi ölebilir.''

17.11.2020-08:02 - (Son Güncelleme: 17.11.2020-11:07) Joe Biden'dan Trump'a Koronavirüs Aşısı İçin İşbirliği Çağrısı

ABD'de başkanlık koltuğuna oturan Joe Biden, iş dünyasından birçok kişiyle bir toplantı gerçekleştirerek, ekonomi alanında atacağı adımların planlarını duyurdu.

Salgını dizginleyerek ekonomiyi iyileştirmek istediğini dile getiren Joe Biden, ''Önümüzde karanlık bir kış var, işler rayına oturmadan önce daha da zorlaşacak. Kovid ile mücadele için çaba sarf etmek gerek. Bu şekilde iş yerlerini güvenli bir şekilde açabilir, hayatımıza devam eder ve bu salgını geride bırakaliriz. Zor olacak ama başarabiriz.'' ifadelerini kullandı.

Trump yönetiminin aşı dağıtım planına kendisi ve ekibinin ne kadar erken erişimi olursa, geçiş sürecinin de sorunsuz olacağını söyleyen Biden, ''İşbriliği yapmazsak daha fazla kişi ölebilir.'' ifadesinin altını çizdi.

Küçük çaplı işletmelere arka çıktığını dile getiren Joe Biden, ABD Kongre'sinin ise bir araya gelip derhal ekonomik yardım paketini geçirmesi gerektiğine işaret etti.

Temiz enerji, elektrikli araba marketi ile milyonlarca kişiye istihdam yaratılacağına vurgu yapan Biden, ABD'de üretim yapmayan hiçbir şirket ile sözleşme yapmayacaklarını ifade ettti.

Biden, ABD'li ilaç şirketleri Pfizer ve Moderna'nın geliştirdiği aşıların onaylanması durumunda kendisinin aşı olup olmayacağı sorusuna ise, ''Dr Fauci ya da bu iki şirket aşının güvenli olduğu sonucuna ulaşırsa aşı konusunda terettüd etmem.'' dedi.

Joe Biden, insanların aşıya karşı olan güvensizliğinin en önemli nedeninin Donald Trump olduğunu ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal