Japonya'yı Şiddetli Yağış Hakimiyeti Altına Aldı: 13 Kişi Kayıp

Japonya'yı hakimiyeti altına alan aşırı yağışlar yerini sel ve heyelana bırak birçok konutun sular altında kalmasına ve 13 kişinin kaybolmasına sebebiyet verdi.

04.07.2020-11:41 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-10:59)  Japonya'yı Şiddetli Yağış Hakimiyeti Altına Aldı: 13 Kişi Kayıp

Ülkede 76 binden fazla bölge sakinine yönelik tahliye talimatı verilirken, 13 kişinin ise kayıp olduğu açıklandı.

Japonya'nın Kyushu bölgesinde bulunan Kumamoto ve Kagoshima eyaletleri günün başlangıcından bu yana şiddetli yağmura maruz kalıyor.

Aşırı yağışların birçok bölgede sel baskınları ve toprak kaymalarına yol açması, Kuma Nehri başta olmak üzere akarsuların taşması sonucu binlerce evi su bastı ve onlarca araç da suya gömüldü.

Yerel kaynakların yeterli kalmaması sonucu hükümetten Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) personelinin bölgeye gönderilmesi istendi. Japonya Meteoroloji Ajansı ise acil durum uyarısı yaparak bölge sakinlerini uyardı.

Kumamoto eyaletindeki farklı bölgelerde görülen toprak kaymalarının ardından 13 kişinin nerede olduğu bilinmezken, aşırı yağış nedeniyle ortaya çıkan çamurlanma aramaları da güçleştiriyor.

Riskli bölgelerdeki 76 binden fazla kişiye yönelik tahliye emri verildi. Bölgedeki yerleşim yerlerinden 450 kurtarma personeli ile 120 polis arama ve kurtarma çalışmalarına dahil olmak üzere afet bölgesine sevk edildi.

BAŞBAKAN ABE TALİMAT VERDİ
Japonya Başbakanı Shinzo Abe ise hükümet kurmayları ile katıldıkları acil durum toplantısında 10 bin SDF personelinin yardım ve kurtarma çalışmaları için bölgeye sevk edilmesi talimatı verdi. Gereken yardım malzemelerinin de en kısa sürede bölgeye ulaştırılacağını söyleyen Abe, vatandaşlara kamu otoriteleri tarafından sağlanan güncel bilgi ve tahliye uyarılarını takip etme çağrısında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal