Japonya'dan DSÖ'ye 'Çin' Eleştirisi

Japonya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Aso Taro, "Kısaca söylersek, DSÖ Dünya Sağlık Örgütü mü yoksa Çin Sağlık Örgütü müdür? DSÖ'nün Çin Sağlık Örgütü olarak revize edilmesi konusunda sesler çok fazla duyuluyor" şeklinde konuştu.

28.03.2020-17:15 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-17:13) Japonya'dan DSÖ'ye 'Çin' Eleştirisi

Japonya Temsilciler Meclisinde söz alan Aso, DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus'un bu göreve uymadığına, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını konusunda şimdiye dek kısmen yetersiz değerlendirme gösterdiği ifade edilerek, görevinden istifa etmesi çağrısı yapılan "change.org" isimli internet sitesindeki dilekçeden bahsetti.

Aso, "Kısaca söylersek, DSÖ Dünya Sağlık Örgütü mü yoksa Çin Sağlık Örgütü müdür? DSÖ'nün Çin Sağlık Örgütü olarak revize edilmesiyle konusunda sesler çok fazla duyuluyor" ifadelerini kullandı.

Şimdiye dek 630 binden fazla kişinin imzaladığı dilekçede, coronavirüs salgını dünyaya yayılmadan 23 Ocak'ta hastalığın "küresel salgın" şeklinde nitelendirilmesi çağrılarını kabul etmeyen DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus'un istifası talep ediliyor.

DSÖ Başkanı'na, Çin'in coronavirüse ilişkin bildirdiği can kaybı ve hastalığa yakalanan kişi sayılarına "soruşturmadan" inandığı şeklindeki suçlamaların da yer aldığı dilekçede, "DSÖ'nün siyasi olarak tarafsız olması gerektiğine inanıyoruz" deniliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal