Japonya'dan Coronavirüs Sebebiyle 18 Avrupa Ülkesi ve İran'a Seyahat Yasağı

Japonya, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle 18 Avrupa ülkesi ve İran'a seyahat yasağı getirdi.

24.03.2020-10:57 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-10:55) Japonya'dan Coronavirüs Sebebiyle 18 Avrupa Ülkesi ve İran'a Seyahat Yasağı

Kyodo ajansında yer alan habere göre, Japonya Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi yaptığı basın toplantısında İtalya, İspanya, Almanya, Fransa, Hollanda, İsviçre, Avusturya, Belçika, Danimarka, Norveç, Estonya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Andorra, Monaco, Slovenya, Vatikan ve İran'dan gelen yabancılara seyahat yasağı getirildiğini bildirdi.

Motegi, Çin ve Güney Kore vatandaşlarına verilen bütün vizelerin askıya alınması uygulamasının da mart bitimine dek uzatıldığını açıkldadı.

Dışişleri Bakanlığının bu Avrupa ülkelerine yaptığı seyahat uyarısını 3. seviyeye yükselttiğini anımsatan Motegi, "Özel koşullar dışında, herhangi bir istisna olmayacak." şeklinde konuştu.

AVRUPA'DAN GELEN 19 KİŞİDE CORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ

Güney Kore Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, pazar günü Avrupa'dan ülkeye gelen yolculardan 101'inde yüksek ateş ve solunum rahatsızlığı semptomları görülmesi üzerine coronavirüs test uygulandığı ifade edildi.

Açıklamada, 1444 yolcudan 19'unun coronavirüs testlerinin pozitif sonuç verdiği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal