Japonya'daki Karantina da Sona Gelindi

Koronavirüs salgını sebebiyle karantina altına alınan yolcu gemisindeki yolcular tahliye edilmeye başlandı. Gün bitimine değin 500 civarında yolcunun gemiden ayrılması bekleniyor.

19.02.2020-09:14 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-09:03) Japonya'daki Karantina da Sona Gelindi

Hong Konglu bir yolcunun gemiden ayrıldıktan sonra koronavirüse yakalandığının tespit edilmesi üzerine Japonya'da 2 haftadır karantina altında bulunan gemideki bekleyiş bitiyor.

Dün Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato'nun yaptığı "Son testlerde negatif çıkmaları halinde yolcular yarından itibaren gemiyi terk edebilecek" açıklaması sonrası bugün yolcular gemiden ayrılmaya başladı. Sabah saatlerinden itibaren gemiden ayrılmaya başlayan ilk grubun, tahsis edilen otobüslerle limandan ayrıldığı ifade edildi.

SON TESTLER NEGATİF ÇIKTI

Gemiyi terk eden yolcuların karantina süresinin bitiminde yapılan son testlerde negatif çıkan ve virüs belirtisi göstermeyen kişiler olduğu öğrenilirken, normal hayatlarına dönebilecekleri açıklandı. Fakat bahsi geçen kişilerin, sağlık görevlileri ile telefon üzerinden iletişime önlem amaçlı devam edeceği bildirildi.

ENFEKTE YOLCULARLA ODA PAYLAŞANLAR KALIYOR

Diğer yandan gemide şimdiye kadar koronavirüs saptanan kişilerle aynı odada kalan yolcuların ise gemide kalmayı sürdüreceği bilgisine ulaşıldı. Bahsi geçen kişiler, aynı odada kaldıkları koronavirüslü yolcudan son ayrıldıkları tarihten itibaren başlamak üzere 14 gün gözetim altında tutulacak. Gemi mürettebatının ne zaman tahliye edileceğinin ise, Japonya hükümetinin gemi işletmecisi şirketle yapacağı görüşmeler sonrası kesinleşmesi bekleniyor.

ÜLKELER VATANDAŞLARINI TAHLİYE EDECEK

Hong Konglu bir yolcunun gemiden ayrıldıktan sonra koronavirüse yakalandığının tespit edilmesi üzerine Japonya'da karantina altına alınan gemide karantinanın başladığı 5 Şubat'ta 3 bin 700 kişinin bulunduğu açıklanmıştı. Virüsten etkilenen yolcular sağlık kuruluşlarına gönderilirken, daha önce ABD ve Güney Kore gemideki vatandaşlarını Japonya'ya gönderdiği uçaklarla tahliye etmişti. Aralarında İtalya, Kanada, Avustralya ve İsrail'in da olduğu birçok ülkenin ise ileriki günlerde Japonya'ya gönderecekleri uçaklarla vatandaşlarını tahliye etmesi bekleniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal