Japonya'da Yük Gemisi Kayıplara Karıştı!

Japonya'da 42 gemi personelinin içinde bulunduğu ve 5 binden fazla küçükbaş hayvanın yer aldığı Gulf Livestock adlı gemi kayboldu.

04.09.2020-09:52 - (Son Güncelleme: 04.09.2020-09:36) Japonya'da Yük Gemisi Kayıplara Karıştı!

Japonya Sahil Güvenliği, ülkede kendini gösteren Maysak Tayfunu esnasında 43 kişiyi  ve 5 binden fazla büyükbaş hayvanı taşıyan Gulf Livestock 1 adlı kargo gemisinin kaybolduğunu duyurdu.

Gulf Livestock 1 adlı gemi, çarşamba günü erken saatlerde Amami Oshima Adası'nın yaklaşık 185 kilometre batısında, acil durum sinyali açmış ve çok geçmeden kayıplara karıştı.

Geminin kaybolduğu bölgede, ‘Kategori 4’ şiddetinde Maysak Tayfunu’nun kendini gösterdiği bildirildi.

Japon Sahil Güvenlik yetkilileri, aramaların devam ettiğini, yaklaşık yarım gündür soğuk suda kalan personelinden bir denizcinin kurtarıldığını dile getirdi.

Bahsi geçen Filipinli denizcinin sağlık durumunun kötü olmadığı bildirildi.

Gemide 39 Filipinli, 2 Yeni Zelandalı ve 2 Avustralyalı mürettebat bulunduğu ve 5 bin 800 canlı büyükbaş hayvanın Yeni Zelanda’dan Çin’e götürülmesi amaçlandığı açıklandı.

Olaya açıklık getirmeye çalışan Yeni Zelanda Dışişleri ve Ticaret Bakanlığına göre, Panama bandıralı gemi, 17 Ağustos'ta 5 bin 800'den fazla inekten oluşan kargosuyla Yeni Zelanda'dan yola çıktı. Kaybolan denizcileri arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal