Japonya'da Yeni Corona Virüsü Önlemleri Hayata Geçirilecek

Japonya'da hükümet, coronavirüsü salgınına karşı alınacak bir dizi acil önlemi önümüzdeki hafta açıklamaya hazırlanıyor.

08.02.2020-10:11 - (Son Güncelleme: 08.02.2020-09:59) Japonya'da Yeni Corona Virüsü Önlemleri Hayata Geçirilecek

Vaka sayısının 89'a çıkması nedeniyle Japonya'da kaygı oluşturan öldürücü coronavirüsüne karşı Japon hükümeti acil önlem paketini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin iktidar partisi yetkilileriyle yaptığı görüşmede gündeme geldiği öğrenilen önlemler gereğince limanlar ve havaalanlarında daha katı karantina tedbirlerinin uygulanması, virüsü test etme kapasitesi bulunan sağlık tesislerinin sayısının arttırılması ve kolay test kitlerinin dağıtımının hızlandırılması gibi ilerlemeler kaydedilecek.

Aşı İçin Uluslararası İşbirliği

Coronavirüsüne karşı aşı ve ilaçların geliştirilmesi için uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi konusunda çaba göstereceği belirtilen Japonya hükümetinin, salgından etkilenen küçük ve orta ölçekli turizm işletmelerini desteklemek için de kamu fonlarını kullanmayı planladığı söyleniyor.

Ayrıca coronavirüsü kaynaklı ağır semptomlara daha yatkın olan ve virüs taşıma ihtimali bulunan yaşlı kişilere, ek teşhis için farklı testler yapılacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal